Cum alegi cele mai bune profile PVC pentru termopane?

Locuințele noastre și birourile unde lucrăm sunt echipate cu ferestre termopane de diferite forme, mărimi și caracteristici tehnice, astfel încât să beneficiem de siguranță și confort la cel mai înalt nivel.

Diversitatea produselor de tip termopan reprezintă un mare avantaj, de aceea trebuie să ne asigurăm că alegem exact ceea ce trebuie pentru fiecare cameră sau clădire pe care o dotăm cu astfel de elemente constructive.

Iată care sunt detaliile de care trebuie să ții seama ca să alegi cele mai bune profile termopan din PVC:

1. Adâncimea de montaj pentru profile termopan din PVC

O caracteristică foarte importantă în alegerea celor mai bune profile PVC pentru termopane este adâncimea de montaj, care este dată de grosimea profilului. Se recomandă profile cu o adâncime de montaj de peste 70 mm, pentru a putea alege și un pachet corespunzător de geam termopan.

Alege tipul de profil de termopane în funcție de necesitățile proiectului respectiv. Optează pentru PVC ținând cont de următoarele caracteristici:

  • adâncimea profilelor – să fie mai mare de 70 mm;
  • numărul de garnituri de la  tocul ferestrei – alege modele cu 3 garnituri,
  • numărul de camere – 6
  • întărirea / consolidarea profilelor la interior cu armături din oțel, cu grosime de 1,5- 2 mm.
profile pvc pentru termopane

Adâncimea de montaj este dată de numărul de camere din interior. Acestea ajută la izolarea termică asigurată de fereastră, dar sunt și alte detalii care contribuie la confortul termic al locuinței, ca de exemplu garniturile, care trebuie să fie în număr de 3 la cele mai bune profile PVC pentru termopane.

Un element important pentru termoizolație și specific profilelor premium Gealan S9000 – din care se produc ferestrele IzoElite – este o cameră din interiorul profilului, umplută cu spumă IKD. Astfel beneficiați de profile cu miez izolator în loc de oțel rece, iar termoizolarea este crescută, fără investiții suplimentare.

Pentru a obține caracteristici remarcabile de termoizolare, nu este necesară aplicarea manuală a spumei poliuretanice la nivelul profilelor. Profilele sunt livrate deja cu spumă, care este introdusă direct în camera principală a profilului în cadrul procesului de extrudare. Astfel, producătorul de ferestre primește barele de profil PVC, cu spuma IKD introdusă în procesul de producție.

2. Măsurarea coeficientul de transfer termic

Ca să alegi cele mai bune profile PVC pentru termopane acestea trebuie să aibă un coeficient de transfer termic cât mai redus, adică să înregistreze pierderi de căldură cât mai mici.

În general profilele din PVC au un coeficient de transfer termic – cunoscut sub numele de Uf și măsurat în W/(m²K). Cu cât acesta este mai mic (în jurul valorii de 1 sau sub 1), cu atât fereastra asigură o izolare termică mai bună. Ca să te asiguri că transferul termic va fi minim, alege profile cu mai multe camere de aer la interior și cu adâncime de peste 74 mm.

De asemenea și numărul mai mare de garnituri ajută la izolare termică. Ferestrele Izotec premium sunt prevăzute cu câte 3 garnituri, față de doar 2 garnituri la majoritatea profilelor  de pe piață.

La alegerea profilului PVC pentru termopane ține seama și de caracteristicile sticlei care urmează să fie montată, ca să păstrezi nivelul de izolare termică, fonică și solară pe care ți-l dorești și să menții eficiența energetică a sistemului de ferestre în ansamblu.

3. Caracteristicile sticlei pentru ferestre termopan

profile pvc pentru termopane

Ca să pui în valoare cele mai bune profile PVC pentru termopane, ia în considerare și caracteristicile sticlei pe care o montezi pe ele:

Sticla Float

Este o sticlă naturală, neutră, foarte transparentă ce reprezintă componenta obligatorie într-un geam termoizolant performant și un element de bază pentru geamuri premium.

Poate fi îmbunătățită prin sablare, curbare sau imprimare și oferă claritate, vizibilitate, transmisie puternică a luminii. Este recomandată pentru ferestre și pereți despărțitori sau pentru uși interioare și exterioare.

Sticla Low-E

Este o sticlă cu emisivitate redusă, prin care se păstrează o temperatură optimă în interior, datorită transferului de căldură redus. Contribuie la îmbunătățirea coeficientului de transfer termic și este realizată prin pulverizarea magnetronică a unui strat de oxizi metalici.

Sticla Low-E asigură un consum redus de energie și mai multă lumină naturală la interior, datorită transmisiei luminoase ridicate. Se recomandă în configurații de geam cu 3 foi de sticlă, sub formă de triplu vitraj și asigură o temperatură confortabilă pe toată durata iernii, chiar și în zonele din apropierea ferestrei.

Sticla cu control solar (selectivă)

Sticla selectivă oferă izolare termică și protecție împotriva supraîncălzirii mediului interior, asigură lumină naturală fără să crească nivelul de căldură la interior, iar stratul de oxizi metalici aplicat pe sticla contribuie la creșterea nivelului de intimitate din interiorul locuinței.

Reducerea efectului de seră, confortul termic optim și transmisia luminoasă excelentă asigură economii la utilități pe toată durata anului, indiferent de anotimp. Un bun exemplu de sticlă selectivă este sticla 4 anotimpuri sau 4 seasons (4S).

Sticla laminată

Sticla laminată este cunoscută și sub denumirea de sticlă duplex, care asigură o excelentă izolare fonică și un înalt nivel de siguranță, având proprietăți antiefracție. Este produsă din mai multe foi de sticlă lipite cu straturi de rășini transparente așa că, în caz de spargere sau crăpare, cioburile stau lipite, nu se împrăștie, iar riscurile de accidentare sunt mult reduse.

Montează sticlă laminată pe profile PVC pentru termopane ca să reduci până la aproape de zero transmisia radiațiilor UV și să previi decolorarea, îmbătrânirea sau degradarea mobilierului și a elementelor decorative din locuință.

4. Caracteristicile feroneriei pentru termopane cu profile PVC

profile pvc pentru termopane

Alege termopane cu profile PVC și elemente de feronerie care să-ți asigure toate funcționalitățile pentru o utilizare completă și pe termen lung a ferestrelor.

Asigură-te că ferestrele vor fi dotate cu cât mai multe elemente de siguranță, cum ar fi mânere securizate, plăcuțe de oțel pentru siguranță antiefracție, sisteme ușor de manevrat în cazul ușilor și ferestrelor de mari dimensiuni sau cu acces către terase și balcoane.

Cele mai bune profile PVC pentru termopane au ca dotări standard: microventilație pentru aerisire în 4 trepte, sistem de feronerie oscilo-batantă pentru ferestre și uși de balcon, elemente care previn actionarea greșită și ajută la deschiderea/închiderea usoară a ferestrelor, sisteme de siguranță antiefracție și împotriva folosirii ferestrelor și ușilor de către copii.

Ai la dispoziție opțiuni suplimentare pentru creșterea siguranței, pe care le poți utiliza împotriva folosirii ferestrelor și ușilor de către copii sau le poți monta ca să obții un grad de siguranță superior de până la RC3. Din aceeași categorie a dotărilor opționale fac parte sisteme de uși culisante pentru acces facil și sigur sau posibilitatea de deschidere a ferestrelor pe 6 mm pentru aerisire în plan paralel.

Ca să alegi cele mai bune profile PVC pentru termopane ține cont de detaliile prezentate și apelează la companii specializate în măsurători și montaj pentru a beneficia de consultanță profesionistă, lucrări atestate și certificate de garanție pentru produse și servicii.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?