După rezultatele deosebite obținute de fereastra IzoSense – powered by Trocal, revenim acum cu noutăți legate de perfomanțele atinse de fereastra IzoKlass – powered by KÖMMERLING – la testele de certificare CE.

IzoKlass este cea mai nouă gama din portofoliul Izotec. Aceasta a urmat traseul standard al produselor noastre, respectiv odată cu intrarea în producția de serie s-a trimis la testare și o mostră de fereastră executată cu profilul KÖMMERLING.

La laboratorul certificat IFT Rosenheim Germania a fost supusă testelor o fereastră IzoKlass, cu dimensiuni generoase de 1 m lățime și 2,35 m înălțime și greutate cercevea de 66 kg.

Metodele de încercare, conform standardului SR EN 14351-1:A2:2016, sunt concepute pentru a lua în considerare condițiile de utilizare ideale, atunci când fereastra este executată, montată și utilizată conform prevederilor producătorului și cerințelor standardelor europene.

Este important să reținem că o fereastră la care nu se respectă din execuție dispunerea elementelor de închidere conform catalogului tehnic, sau este montată și manevrată incorect, nu va reuși să atingă parametrii testelor de laborator, pentru că nu indeplinește toate condițiile specificate mai sus.

Performanțele obținute la teste de fereastra IzoKlass – powered by KÖMMERLING sunt cele mai bune la toate categoriile. Etanșeitatea la apă, rezistența la încărcare din vânt și permeabilitatea la aer poziționează această fereastră în clasa cea mai ridicată de performanță.

Cu gama IzoKlass – powered by KÖMMERLING – investiți într-o fereastră premium, a cărei calitate este garantată de rezultatele deosebite obținute la teste!

Parametri de top pentru fereastra IzoKlass la testele de certificare

Permeabilitate la aer

Fereastra IzoKlass a obținut la acest test maximul de performanță, respectiv clasa 4 (cu presiunea la încercare de peste 600 Pascali).

Permeabilitatea la aer este cantitatea de aer care, datorită presiunii de încercare, traversează fereastra testată, în poziție închisă și blocată. Permeabilitatea de bază este clasa 1, la o presiune a aerului de 150 Pascali.

Dacă transformăm în km/ h presiunea de 600 Pascali, cât este valoarea de test la clasa 4, obținem viteza de 112,5 km/ h. Această viteză a vântului apare în timpul furtunilor de nivel 10- 11, cu copaci scoși din rădăcină, valuri de peste 12 metri.

Etanșeitate la apă

Etanșeitatea la apă arată capacitatea ferestrei, supuse presiunii vântului, de a rezista la pătrunderea apei.

Testele ordonează crescător ferestrele în clase, de la 1A până la 9A (ferestrele sunt etanșe la o presiune a vântului de 600 Pascali). Clasa 10 este pentru ferestrele care rezistă la presiunea vântului mai mare de 600 Pa.

Fereastra IzoKlass a intrat direct în clasa 10, deoarece a obținut la acest test valoarea de excepție- E1350 (rezista la presiunea de 1350 Pascali).

Practic fereastra este impermeabilă, în condiții de furtună violentă, cu vânt de peste 160 km/ h (valoarea rezultă prin transformarea presiunii de 1350 Pascali în km/h).

Rezistență la vânt

Rezistența ferestrei la încărcare din vânt măsoară încovoierea celei mai solicitate secțiuni a ramei, la o anumită sarcină exercitată de presiunea vântului.

Și la acest test, fereastra IzoKlas a obținut rezultatul maxim, prin încadrarea în clasa C5 (presiunea de încercare este de 2000 Pascali- viteza vântului de aproximativ 200 km/h).

Testul confirmă faptul că ferestrele IzoKlass au o statică deosebită și sunt foarte rezistente la deteriorările cauzate de vânt. Pe termen lung, vă veți bucura de un cămin stabil, cu un grad sporit de siguranță și confort.

Cu fereastra IzoKlass – powered by KÖMMERLING
te bucuri cu adevărat de confort, izolare termică și siguranță antiefracție sporită!

Parametrii de excepție atinși de ferestrele IzoKlass se datorează și echipării standard cu feronerie germană activPilot Winkhaus, certificată IFT. Aceasta sporește siguranța locuinței, prin piesele din oțel rezistente la efracție.

Microventilația în 4 trepte și contraacționarea greșită sunt de asemenea în standardul de echipare al ferestrelor Izotec.

Opțional se poate alege echiparea cu feronerie până la clasa de siguranță RC2, cu deschidere în plan paralel (perimetrală– 3D) sau cu balamale ascunse, pentru design deosebit.

A fost util acest articol?