Rezultate excepționale la testele pentru marcaj CE

Compania Izotec Group este în permanență preocupată să producă soluții de calitate din tâmplărie PVC. Programul de investiții în tehnologii moderne și performante depășește în acest moment valoarea de 8 milioane de euro și este dovada de necontestat a interesului Izotec Group de a asigura un nivel ridicat de calitate în procesul de producție.

În paralel, produsele Izotec sunt supuse permanent verificărilor pentru obținerea certificărilor care să ne susțină afirmațiile.

Suntem mândri pentru faptul că din martie 2008, am devenit primul producător de tâmplărie PVC din România care a obținut permisiunea de a aplica marcajul CE pe produsele proprii.

Marcajul CE este obligatoriu pentru produsele exportate în Uniunea Europeană, și în același timp confirmă, pe plan intern, calitatea și performanțele superioare pe care le asigură produsele realizate de Izotec Group.

Pentru testare s-a trimis la laboratorul certificat IFT Rosenheim Germania, o fereastră cu dimensiuni generoase, de 1 m lățime și 2,35 m înălțime (suprafața testată fiind de 2,35 mp).

Toate metodele de încercare sunt concepute pentru a lua în considerare condițiile de utilizare ideale, atunci când fereastra este executată, montată și utilizată conform prevederilor producătorului și cerințelor standardelor europene.

Este bine de știut că o fereastră la care nu se respectă din execuție dispunerea elementelor de închidere conform catalogului tehnic, sau este montată și manevrată incorect, nu va reuși să atingă parametrii testelor de laborator, pentru că nu îndeplinește toate condițiile specificate mai sus.

Performanțele rezultate la testarea ferestrei IzoSense – powered by Trocal, pe baza încercărilor conform standardului SR EN 14351-1:A2:2016, indică valori de excepție la toate categoriile. Etanșeitatea la apă, rezistența la încărcare din vânt și permeabilitatea la aer poziționeaza această fereastră în clasa cea mai ridicată de perfomanță.

Aveți astfel garanția că ferestrele IzoSense – powered by Trocal sunt produse de calitate superioară, durabile și funcționale, care asigură stabilitate și etanșeitate excelentă locuinței.

Parametri de excepție pentru fereastra IzoSense la testele de certificare

Permeabilitate la aer

Permeabilitatea la aer reprezintă cantitatea de aer care, datorită presiunii de încercare, traversează fereastra testată, în poziție închisă și blocată.
Permeabilitatea de bază este clasa 1, la o presiune a aerului de 150 Pa.

Maximul de performanță este clasa 4 (cu presiunea la încercare de peste 600 Pa), acest nivel fiind obținut la testare de fereastra IzoSense.

Dacă transformăm presiunea exprimată în Pascali (Pa), în viteză măsurată în km/ h, 600 Pa înseamnă 112,5 km/ h. Această viteză a vântului apare în timpul furtunilor de nivel 10- 11, în care copacii sunt scoși din rădăcină și valurile mării depășesc 12 metri înălțime.

Ferestrele din clasa 4 de permeabilitate la aer au rezistență sporită la presiunea exercitată din exterior, și asigură izolație excelentă.

Etanșeitate la apă

Etanșeitatea la apă testează capacitatea ferestrei de a se opune pătrunderii apei în condiții de presiune exercitate de vânt. Perfomanțele acestei caracteristici sunt încadrate de la clasa 1A până la clasa 9A (presiune vânt de 600 Pa), iar cea de a 10-a clasă este pentru valori superioare presiuni vântului (de peste 600 Pascali).

Fereastra IzoSense a obținut la această testare valoarea de excepție – E900. Practic fereastra este impermeabilă, în condiții de furtună extremă, cu vânt de peste 135 km/ h (viteza vântului aferentă presiunii de 900 Pascali).

În același timp, rezultatul obținut de fereastra IzoSense depășeste cu 50% parametrii obținuți de ferestrele Izotec certificate anterior, care s-au încadrat frecvent în clasa 9A de etanșeitate la apă.

Rezistență la vânt

Rezistența ferestrei la încărcare din vânt măsoară încovoierea celei mai solicitate secțiuni a ramei, la o anumită sarcină exercitată de presiunea vântului.

Și la acest parametru, fereastra IzoSense depășește valorile obținute anterior de produsele Izotec, prin încadrarea în clasa C5 (presiunea exercitată de vânt este de 2000 Pascali).

Fereastra este foarte rezistentă la deteriorările cauzate de încărcările datorate vântului și asigură, pe termen lung, stabilitate și durabilitate construcțiilor.
Ferestrele din gama IzoSense oferă un grad sporit de siguranță și o stare de bine pentru tine și familia ta!

Cu fereastra IzoSense – powered by Trocal
te bucuri cu adevărat de confort, izolare termică și siguranță antiefracție sporită!

Este soluția optimă pentru clădiri noi și renovări, remarcându-se prin designul suplu elementelor de profil.

A fost util acest articol?

By | 2017-08-14T08:38:11+00:00 iunie 30th, 2015|News|0 Comments