Izotec Group produce la standarde germane

Investiția de peste un milion de euro în utilaje de producție marca Urban GmbH, realizată în 2022, nu este singura garanție a calității produselor marca Izotec și nici prima dovadă că procesul de producție din fabrica Izotec Group se desfășoară conform standardelor internaționale: eficient, calitativ, sustenabil, fără erori. De altfel, începând din 2004, Izotec Group investește constant în tehnologizare și modernizare, astfel încât să poată livra mereu produse premium, sigure și confortabile pentru utilizator.

Încă din 2008, ferestrele marca Izotec și procesele de producție din cadrul Izotec Group sunt certificate de Institutul IFT Rosenheim, dar, din 2019, produsele marca Izotec au trecut la un nivel superior de certificare. Astfel, Izotec este printre puținele companii românești care dețin acest nivel de atestare.

„Calitatea nu este o coincidență” spun cei de la IFT Rosenheim

IFT Rosenheim este un institut independent de acreditare a produselor și proceselor de producție, înființat în Germania în urmă cu aproape 60 de ani și prezent în peste 50 de țări. Acesta este cel mai important institut european de certificare a ferestrelor, iar documentele emise de IFT Rosenheim se bucură de credibilitate și recunoaștere internațională, printre producători, arhitecți, revânzători, constructori și autorități publice.

Institutul se implică în comitete de standardizare, la nivelul țărilor unde este prezent, ceea ce aduce plus-valoare producătorilor serioși din industrie și se traduce în respectul față de utilizatorul final.

Împreună cu revista Fereastra și cu Institutul IFT Rosenheim, am participat la apariția primului manual tehnic din domeniul nostru, în limba română. Izotec Group este compania care a sprijinit realizarea primului ghid de montaj profesionist al ferestrelor din România. Acesta este extrem de important pentru branșa noastră, pentru că 50% din calitatea unei ferestre este reprezentată de montajul ei. Suntem onorați să fim alături de multinaționalele din Europa și ne bucurăm să fim pe prima pagină a acestui manual. Ne dorim să fim, în continuare, cei care dau tonul în acest domeniu.“ spune Ciprian Chelariu, fondatorul Izotec Group.

Auditorii institutului german IFT Rosenheim au o vastă experiență în domeniu, sunt atenți la detalii și nu fac compromisuri. În fiecare an, aceștia vizitează fabrică Izotec Group, pentru monitorizarea și evaluarea neutră și holistică a proceselor de producție și a produselor rezultate. În plus, pentru ca produsele marca Izotec să primească certificarea internațională IFT în urmă auditului, este necesar ca fiecare dintre furnizorii Izotec Group (profile, sticlă, feronerie) să fie certificați.

În cadrul controlului producției în fabrică, se verifică următoarele:

 • respectarea instrucțiunilor de execuție primite de la producătorul de sistem (Gealan/Profine)
 • poziţionarea și numărul găurilor de drenaj, aerisire, egalizare presiune
 • toleranțele la debitare și la sudură (conformitatea cu proiectul a profilului debitat sau sudat)
 • temperatura plăcilor de sudură, conform cerințelor producătorului
 • verificarea metrologică a tuturor aparatelor de măsură și control
 • conformitatea șuruburilor cu specificațiile producătorului de sistem
 • dispunerea montanților conform proiectului
 • realizarea și caracteristicile armăturii, în conformitate cu proiectul
 • conformitatea sticlei, din punct de vedere tehnic
 • existența proceselor de corecție și prevenție
 • existența testelor pentru rezistența sudurii

Controlul de calitate pentru ferestre și uși exterioare include, spre exemplu, testarea durabilității mecanice prin 15.000 de cicluri de deschidere și închidere, precum și a rezistenței mecanice, permeabilității aerului și etanseității, prin teste regulate asupra producției actuale. Acest lucru asigură faptul că Izotec Group are capacitatea și expertiza necesare pentru a produce ferestre de înaltă calitate, certificate internațional.

Vezi mai mult

„Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre firmele care a definit trendul industriei producătoare de tâmplărie din România. Suntem prima firmă din țară care a obținut certificarea pentru marcaj CE, de la renumitul Institut IFT Rosenheim din Germania. Prima fereastră din România care a avut marcajul CE a fost produsă la Piatra Neamț. Acesta nu a fost doar un simplu marcaj, ci a fost certificat de către cel mai renumit institut european de verificare a ferestrelor. Ei sunt părinții acestei branșe; în fiecare an, ne spun că suntem printre primii 10% producători de ferestre și că am face față cu brio la piața din Germania. Această înseamna că avem posibilitatea de a comercializa produsele noastre pe piețele europene, nu doar în România. Înseamna că, anual, o echipă din Germania vine și face controlul producției în fabrică, de la micile șuruburi și până la verificarea furnizorilor noștri, inclusiv a certificărilor pe produsele livrate de ei.”, adaugă Ciprian Chelariu.

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizator?

Ferestrele și ușile PVC reprezintă o investiție care va fi recuperată de la sine, fiindcă au caracteristici premium, la prețuri standard.

Datorită faptului că procesul de producție din fabrica Izotec Group este atent verificat de specialiștii institului german IFT Rosenheim – o autoritate externă, utilizatorul are certitudinea calității, prin faptul că:

✓ cerințele specificate în legislația aplicabilă în construcții sunt îndeplinite

✓ documentele și testele sunt autentice

✓ controlul producției din fabrica Izotec Group este auditat și monitorizat

✓ probele și proprietățile produselor sunt publicate pe website-ul IFT Rosenheim

cum alegi furnizorii

Alegând produse marca Izotec, puteți fi siguri de faptul că:

✓ beneficiați de o excelentă izolare termică și fonică

✓ rezistența la intemperii și la foc este foarte ridicată

✓ sunteți protejați de încercările de intrare prin efracție

✓ pe termen lung, investiția este recuperată, fără a compromite confortul

✓ livrarea se face rapid, astfel încât proiectul este finalizat la timp

✓ există soluții variate și optimizate, pentru nevoile dumneavoastră specifice

✓ beneficiați de consiliere și suport, pe tot parcursul colaborării

Pe website-ul IFT Rosenheim găsiți certificările obținute de de Izotec Group.

În plus, produsele marca Izotec sunt conforme cu normativul nZEB, privind calculul de performanță energetică, iar garanția acestora este extinsă – de până la 30 de ani, pentru unele produse.

VREAU COLABORARE

GARANŢIA CALITĂŢII

izotec-certificate-2021-s9000
izotec-certificate-2021-kommerling76
izotec-certificate-2021-s8000
certificare sarc
izotec - tamplarie pvc - iso 9001
certificari sarc
izotec - tamplarie pvc - iso 14001
certificari sarc
izotec - tamplarie pvc - iso 45001

CE SPUN
CLIENŢII NOŞTRI?

Am rămas impresionat de compania dumneavoastră, de seriozitate, promptitudine şi sper să o ţineţi tot aşa. Mulţumesc de colaborare. Bravo!

Daniel C., distribuitor-montator Italia-Franţa

Profesionişti, disponibili, clari, concişi, într-un cuvânt EXCEPŢIONAL. Felicitări!

Un beneficiar, Roma, Italia

Am fost impresionată tehnologia avansată folosită, de rigoare şi profesionalism.

Raluca

Am rămas impresionat de modul rapid cu care se reacţionează atunci când apar probleme. Este o firmă de onoare.

Un colaborator

Am vizitat fabrica. Am rămas fără cuvinte.

Fabian T.

Pentru clasa de tâmplărie folosită de noi, am obţinut de la firma Izotec un preţ considerabil mai mic comparativ cu piaţa ieşeană. Livrarea şi montajul au fost prompte, conform datei stabilite în contract. Însă cel mai inportant aspect pentru un proiect imobiliar ca al nostru, îl reprezintă faptul că garanţia chiar înseamnă garanţie, în sensul că ni s-a răspuns mereu solicitărilor, iar micile reglaje ulterioare montajului chiar sunt luate în serios. De aceea, considerăm că, prin colaborarea cu o companie mare cum este Izotec, riscurile legate de partea de tâmplarie exterioară sunt considerabil reduse, fapt pentru care putem transmite, la rându-ne, încredere clienţilor noştri.

Tudor S., dezvoltator imobiliar, Iaşi

Raportul calitate/preţ, rapiditatea execuţiei şi seriozitatea i-au recomandat pentru colaborare. Întotdeauna au livrat la timp, foarte serioşi şi dedicaţi.

Florin O, colaborator, Mureş

Am rămas profund marcat de cum era ambalată tâmplăria şi de promptitudine.

Marius Catalin T., client, Italia

Staff format din profesionişti, foarte amabili şi bine pregătiţi, dispuşi să ne explice în amănunt toate detaliile. Vizita în fabrică este edificatoare. Ţineţi-o tot aşa!

Sabin T.

You received us in a very warm and proffesional way. We enjoyed the visit very much. It was very impressing. I found the visit the most helpfull in Romania (I say it after many visits here). Thanks a lot and good luck!

(traducere) Ne-aţi primit într-o manieră extrem de caldă şi profesionistă. Ne-a plăcut foarte mult vizita, a fost impresionant. Vizita la fabrica Izotec a fost cea mai completă (şi am facut multe vizite în România). Mulţumim şi mult succes!

Yehiel W., Israel

Mi-a făcut o impresie foarte bună hala nouă de producţie. Am fost foarte impresionaţi şi apreciez colectivul de conducere şi cel de producţie.

Marcel P., colaborator, Suceava

Un concept impresionant pentru un oraş ca Piatra Neamţ. Suntem mândri să vă avem ca parteneri pentru segmentul de ferestre şi uşi. Vă doresc mult succes.

Manuel E., constructor, Iaşi

A ieşit o treabă super, felicitări! Sunt foarte mulţumit de geamuri şi de câte puncte de închidere are fiecare geam şi uşă.

Adrian G, Neamţ

Nota 10 pentru tâmplărie. Îmi plac balamale pe care le folosiţi, sunt mai mari şi mai rezistente. Ambalare super!

Daniel C, constructor

Seriozitate, transparenţă, ajutor, livrări rapide. Nu am ce sa reproşez. Am fost ajutată ori de câte ori am avut nevoie!

Mihaela G, partener, Braşov
VEZI FERESTRELE IZOTEC!