Cine suntem2021-09-13T15:23:41+00:00

Izotec – Cine suntem

2004

Suntem IZOTEC GROUP și am început producția de tâmplărie PVC, în orașul Piatra Neamț.

Am identificat nevoia oamenilor de a avea ferestre cu geam termopan, realizate la comandă, cu un nivel înalt de calitate și în același timp la un preț accesibil.

2007

Izotec Group și-a relocat activitatea într-un spațiu generos, de 20.000 mp, situat la 10 km de oraș (în acest interval am pus în funcțiune primele 2 unități de producție)

Izotec Group a fost primul producător care a adus în România un centru de prelucrare cu comandă numerică, CNC, pentru o calitate superioară a ferestrelor PVC, la standarde internaționale.

2008

Prima fereastră românească care a avut marcajul CE a fost fereastra Izotec, certificare acordată de prestigiosul Institut european, ift Rosenheim (Germania).

2012

Lansăm proiectul Şcoala ALTFEL, prin care organizăm vizite la fabrica Izotec, ale copiilor de la școlile din județ.

Anual, ne trec pragul peste 250 de copii, cu vârste între 7 și 14 ani.

2015

Gealan ne acordă titlul de Partener GOLD, în semn de recunoștere a colaborării excelente derulate în România.

2017

Intră în funcțiune cea de-a treia fabrică de producție proprie, echipată cu cel mai modern utilaj de prelucrare a tâmplăriei PVC din România – centrul de debitare și prelucrare Schirmer, unic în țară la momentul respectiv.

Utilajul poate prelucra 300 de piese de tâmplărie în doar 8 ore. Investiția s-a ridicat la valoarea de 2 milioane de euro.

2018

La împlinirea a 10 ani de la prima certificare pentru marcaj CE, Izotec Group a susținut – în calitate de producător certificat – elaborarea, în limba română, a primului ghid de montaj profesionist editat de ift Rosenheim în colaborare cu publicația de specialitate Fereastra.

La acest proiect au fost invitate să participe doar companii naționale sau internaționale certificate de ift Rosenheim în acest domeniu.

2019

Am primit din partea institutului ift Rosenheim din Germania, după mai bine de 10 de certificare continuă, nivelul superior – ift Qualitat, pentru toate gamele de ferestre PVC marca Izotec.

În acest moment, suntem printre puținele companii românești care simultan, sunt certificate de ift Rosenheim Germania și au și acest nivel superior de atestare (firmele de termopane care mai sunt certificate de Ift Rosenheim, au fie nivel de testare sau fie standard, ambele inferioare celui Qualitat).

2022

Am pus în funcțiune un utilaj de ultimă generație, fabricat de compania germană URBAN, care realizează sudura invizibilă, aproape complet automatizat. Investiția, în valoare de peste 1 milion euro, a fost realizată prin intermediul unei finanțări EEA Grants și Norwegian Grants. Utilajul eficientizează producția din punct de vedere al calității, consumului, vitezei și efortului uman.

Pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, am pus în funcțiune o instalație de alimentare cu energie electrică, pe sistem fotovoltaic, prin programul ElectricUp. Proiectul include și o stație de încărcare a autovehiculelor electrice.

Go to Top