Sursa foto: www.freepik.com

Alegerea ușii perfecte pentru terasă: De ce trebuie să ții cont?

Terasa este oaza ta de relaxare

Construiești o casă frumoasă, cu priveliște pitorească și o terasă spațioasă, pentru că vrei să te simți ca în vacanță atunci când ieși afară să-ți savurezi cafeaua sau să faci un grătar cu prietenii.

Renovezi casa de vacanță de la mare sau cabana de la munte și-ți dorești să arate ca-n filme, să stai c-o bere în mână și să privești apusul de pe terasă. Vrei să faci un upgrade la casa bătrânească de la țară ca să ai locul tău de refugiu și relaxare, indiferent de anotimp.

Crezi că te-ai gândit la toate detaliile: poziționarea față de lumina soarelui, accesul facil din living, bucătărie sau dormitor, amenajarea mobilierului de exterior, ai ales chiar și un baldachin și multe plante cu flori, pentru locul tău de tihnă și odihnă.

Dar ferestrele sunt mici și vrei mai multă lumină, mai ales că ai o terasă mare, pe care vrei să o pui în valoare mai bine. Cum rezolvi această problemă? Alege ușa perfectă pentru terasă, după recomandările pe care ți le prezentăm în continuare:

Mărimea contează: uși de terasă mai mari, lumină mai multă

Ai nevoie de uși culisante spațioase pentru terasa ta și meriți să beneficiezi de cea mai bună tehnologie, ca să te bucuri de toate avantajele date de suprafețe vitrate mari, pe dimensiunea unui întreg perete, sau chiar pe un colț de casă, combinând doi pereți perpendiculari.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: www.freepik.com

Mai multă lumină înseamnă mai multe zâmbete

Ușa perfectă pentru terasă trebuie să fie cât mai mare. De aceea, Izotec oferă uși culisante de culoare albă cu dimensiuni maxime de 6,5 x 2,90 m. Astfel beneficiezi de mai multă lumină naturală, admiri în voie priveliștea și simți că spațiul în care locuiești este mai larg, mai primitor, iar stilul tău de viață se îmbunătățește vizibil.

Soarele îți va aduce optimismul pe care-l rătăcisei în stresul zilnic, oboseală, grji și ore petrecute în trafic. Vei deschide ușa către relaxare, gata să primești micile bucurii ale vieții, care aduc cele mai mari satisfacții.

Totul este bine: copiii se joacă în aer liber, poți să-i vezi chiar și din bucătărie, în timp ce-ți pregătești o cafea pe care s-o savurezi în liniște, pe terasă, care a devenit ca o a doua casă pentru întreaga familie.

Pe timp de iarnă zilele vor rămâne solare, iar de sărbători veți cânta colinde pe terasă, la un vin fiert lângă bradul împodobit. Confortul cotidian se va simți și în buzunar, căci facturile la energie vor fi mai mici. Da, soarele nu costă. Doar oferă căldură și lumină, prin ferestrele mari de la terasă.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: www.freepik.com

Plăcerea de a petrece timp liber cu prietenii

Poți să deschizi întreaga terasă pe timp de vară, mărești spațiul în care locuiești și aerisești rapid locuința ca să te bucuri de aer curat ca afară, în toate camerele.

Petrecerile pe care le organizezi pe terasă vor deveni atracția sezonului, pentru că acum îți poți chema toți prietenii la un barbecue, căci are toată lumea loc, deschiderile mari permit chiar mutarea unor piese de mobilier din casă, pentru amenajarea unor mese festive. Și – foarte important – pregătești mâncarea fără să rămână în casă mirosuri sau abur, care te deranjau înainte pentru că persistau și câteva zile.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: www.freepik.com

Siguranța contează: uși de terasă sigure și performante

Ai optat pentru uși culisante cu suprafețe vitrate de mari dimensiuni. Fii fără grijă, acest lucru nu înseamnă mai puțină siguranță, dimpotrivă. Ai ales cea mai bună variantă, așa că păstrezi nivelul de campion al amenajărilor interioare, cu niște dotări pe măsură:

Cele mai bune profile PVC pentru uși de terasă

Alege cele mai bune profile PVC ca să beneficiezi de o statică mai bună a ramelor, care rezistă mai bine în timp, nu se deformează și păstrează intactă izolația. Fiind cel mai fiabil sistem existent pe piață, investiția în astfel de uși este o decizie înțeleaptă, deoarece vei avea o terasă care va arăta ca nouă și după un deceniu de la amenajarea ei.

Cea mai bună sticlă pentru uși de terasă

Pachete cu 3 rânduri de sticlă

Optează pentru pachete cu 3 rânduri de sticlă, pentru o izolare termică cu 30% mai bună decât pachetele cu 2 rânduri de sticlă și o izolare fonică superioară.

Sticlă laminată

Cele mai sigure uși de terasă sunt echipate cu sticlă laminată, care nu se sparge dacă te lovești în ea, astfel că poți sta liniștit că cei mici nu se vor tăia în cioburi, iar toți ai casei vor fi în siguranță, chiar și atunci când se întâmplă mici accidente.

Pentru că ai ales profile PVC premium pentru uși de terasă, acestea rezistă la pachete de sticlă care au greutăți foarte mari. Greutatea maximă suportată de o cercevea mobilă este de 400 kg, inclusiv profil și armături, iar funcționarea impecabilă este garantată de calitatea Izotec în producerea și montarea de ferestre și uși de mari dimensiuni.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Feronerie  performantă și mecanisme moderne de acționare

O ușă de terasă așa cum îți dorești este ușor de utilizat și are toate gadgeturile de care ai nevoie pentru confort și lux la tine acasă.

Manevrare ușoară și sigură

Cu aceste uși culisante pentru terase, închiderea și deschiderea sunt o joacă de copii! Pe cât sunt de mari, pe atât de ușor se manevrează, așa că de la pitic la bunic, toți pot să le folosească, este de ajuns o simplă atingere.

În plus, beneficiezi de sistem anti-strivire, special conceput pentru a nu distruge ușa și pentru a evita lovirea accidentală. Ești pe fugă? Folosește funcția push and go: acționezi mânerul la jumătate, și ușa se deschide automat. Pentru închidere, doar trebuie să împingi ușa sau să tragi de mâner. Alege feronerie de înaltă calitate ca să te bucuri pe deplin de confortul terasei tale.

O ușă de terasă perfectă are disponibilă și opțiunea de butuc cu cheie, astfel poți să încui atunci când rămân copiii singuri acasă: blochezi ușa pentru a nu ieși cei mici, poți să intri din exterior și în plus ai la dispoziție manevrare din mâner, ca să utilizezi manual ușa atunci când este oprită alimentarea cu energie electrică.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Reglarea dimensiunii de deschidere

Când te bucuri de suprafețe de geam atât de mari pentru uși de terasă, te întrebi dacă nu cumva este periculos atunci când bate vântul sau dacă nu este complicat să folosești terasa dacă nu-i așa de cald afară încât să ții ușile larg deschise.

Fii fără grijă! Dacă alegi sistemul de uși culisante IzoPremiDoor 88 ai la dispoziție reglaje fine, astfel că ușile nu se izbesc din cauza curenților de aer sau atunci când copii aleargă în viteză prin casă.

Totodată deții controlul cantității de aer pe care o lași să intre prin ușa de terasă. Poți să alegi varianta cu deschidere mică pentru aerisire, astfel încât să nu pătrundă nimeni în casă când ești plecat pentru o oră la piață, o zi la serviciu sau o lună în vacanță.

Acționare automatizată

Trăim în era tehnologiei și este firesc să-ți dorești uși de terasă cu integrare în sistem smart house. Beneficiezi de uși pe care poți să le programezi ca să se deschidă automat dimineața, pentru a răcori întreaga casă și a aduce aer proaspăt în fiecare cameră.

De asemenea ai la dispoziție deschiderea și închiderea ușilor prin telecomandă, inclusiv deschidere în trepte, ca să aerisești oricând vrei sau să lași un amic să intre fără să te ridici de pe canapea și să pierzi vreo fază de gol din meciul de fotbal pe care-l vizionezi.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: Shutterstock

Izolația contează: uși de terasă pentru confort termic în orice anotimp

Etanșare perfectă

O ușă de terasă trebuie să fie perfect etanșată, pentru că se află în contact direct cu mediul exterior. Vrei să te bucuri de lumină, fără să simți căldura excesivă din sezonul estival sau frigul și umezeala din timpul iernii. Așa că alege uși culisante cu izolare termică superioară, care îți garantează și o izolare fonică excelentă, datorită etanșării realizate după cele mai noi standarde în domeniu.

Astfel stai liniștit că nu intră niciun strop de apă în casă atunci când plouă sau se topește zăpada, nu se creează curent în zona ușii, și nici nu intră praf în casă. Nivel de zgomot mai redus și pierderi de căldură mai mici înseamnă confort mai mare și mai multă veselie în familie.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: www.freepik.com

Baghetă caldă pentru eliminarea condensului de pe sticlă

Izolația impecabilă pe care ți-o garantează aceste uși de terasă este asigurată prin montarea unui sistem de etanșare tip baghetă caldă, care ajută la eliminarea condensului de pe sticlă, ca să ai geamuri perfecte indiferent de condițiile meteorologice, iar priveliștea pe care o admiri prin ferestrele terasei să fie mereu clară. Izolare termică mai bună, fără geamuri aburite și fără umezeală în tâmplărie: iată cum trebuie să fie o ușă de terasă pentru casa ta de vis.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Sursa foto: Shutterstock

Fiabilitate excelentă

Toate bune și frumoase, dar te întrebi cât de rezistente sunt aceste uși culisante de terasă? Beneficiezi de fiabilitate excelentă a tuturor componentelor pe care le montezi la uși, pentru decenii întregi de confort și liniște, fără să fie necesare reparații ori înlocuirea unor piese de tâmplărie, geam sau feronerie.

Modelul perfect pentru o ușă de terasă înseamnă mai mult decât o simplă cale de acces din casă spre exterior, reprezintă o sursă importantă de lumină naturală, înfrumusețează aspectul general al locuinței și crește gradul de confort pentru întreaga familie prin funcționalitate, eficiență energetică și asigurarea unei izolații termice și fonice de nota 10.

izotec.ro usa perfecta pentru terasa

Alege modelul preferat de ușă de terasă și consultă specialiștii Izotec pentru recomandări de produse, configurator și calculator preț termopane, consultanță și sfaturi în montarea celor mai bune uși pentru terasa ta.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?