Afacere cu materiale de construcții: reseller, furnizor sau producător?

Vrei să activezi în domeniul construcțiilor, dar nu știi exact de unde să începi sau cu ce ai putea să te ocupi? Acest domeniu este unul cu adevărat înfloritor și îți oferă numeroase oportunități de a te dezvolta și de a obține profit. O idee grozavă de afacere este cea care implică distribuirea și producția de materiale de construcții.

Însă, ce opțiuni ai? Ce poți face mai exact în cadrul unei astfel de afaceri? Care sunt pașii pentru a deschide o astfel de firmă? Află mai multe în cele ce urmează!

Reseller, furnizor sau producător?

Dacă dorești să lucrezi cu materiale de construcții, ai trei opțiuni cu privire la activitatea pe care o poți întreprinde. Poți fi reseller de materiale, furnizor sau poți alege să produci chiar tu materialele în cauză. Însă, înainte de toate este important să înțelegi ce poate face fiecare.

O opțiune avantajoasă, aleasă de către mulți din cei interesați de acest domeniu, este cea de a fi reseller. Un reseller este, practic, un revânzător al materialelor de construcții, responsabil cu facilitarea produselor către beneficiarii lor finali, adică acei clienți care doresc să își construiască o locuință, să o renoveze etc.

Furnizorul are o sarcină asemănătoare cu cea a resellerului, însă destinația este ușor diferită. Acesta pune la dispoziție aceleași materiale, dar către alte companii. De exemplu, un reseller va obține materialele de construcții care sunt gata de vânzare de la un furnizor, deci aceștia din urmă se ocupă de tranzacții B2B, de la o companie la alta.

Alegerea de a fi producător de materiale de construcții presupune mai multă muncă și o activitate mai complexă. În calitate de producător, vei asambla tu produsele pe care le vei vinde, astfel încât acestea să fie gata pentru a fi folosite. Acest lucru îți dă libertatea de a alege dintre mai multe tipuri de materii prime și de a folosi anumite tehnici pentru a obține produse de o calitate superioară, însă este necesară colaborarea cu alți furnizori și producători pentru a face rost de aceste materii de bază.

Etapele deschiderii unei afaceri cu materiale de construcții

Iată care sunt pașii obligatorii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți putea deschide o firmă în acest domeniu!

Alege domeniul exact de activitate

Înainte de a începe procedurile legale necesare va trebui să te hotărăști ce dorești exact să faci. Alege dacă vrei să fii reseller, furnizor sau producător și optează pentru materialele cu care îți dorești să lucrezi. Dacă vrei să începi colaborări de încredere cu alți furnizori și producători care să-ți faciliteze activitatea, ai putea alege un singur tip de materiale pe care să le comercializezi.

O alegere inspirată este cea a tâmplăriei PVC: renumitele uși și ferestre termopan, cu geam termoizolant. Acest timp de tâmplărie are proprietăți superioare când vine vorba de izolarea termică și fonică, de siguranță și confort. De aceea, au un nivel remarcabil de popularitate, ceea ce înseamnă că vei alege un domeniu profitabil.

Înregistrarea companiei

Pentru ca firma ta să poată funcționa, va trebui să alegi un tip de entitate juridică sub care să activezi, precum și un nume unic sub care să o înregistrezi.

Ai mai multe opțiuni când vine vorba de entitățile juridice. Cele mai des utilizate includ SRL (societate cu răspundere limitată) și SA (societate pe acțiuni). Acestea sunt recomandate în cazul unei astfel de afaceri, deoarece nu este necesar să ai experiență sau studii de specialitate pentru a le putea folosi și îți permit colaborarea cu alți angajați în cadrul companiei.

Alte opțiuni de entități juridice includ II sau IF (întreprindere individuală și întreprindere familială) sau PFA (persoană fizică autorizată). Însă, în cadrul acestora este necesar să deții studii și certificări în domeniul construcțiilor.

Consolidarea activității

Pentru a putea să prestezi serviciile pe care le dorești va trebui să ai produse pe care să le poți vinde, dar și angajați care să te ajute cu fiecare activitate pe care trebuie să o realizezi.

Vei avea nevoie de furnizori și producători de încredere, pe care să te poți baza și să știi că îți vor livra produse de calitate. Devenind partener Izotec, vei putea avea acces la produse și servicii de top, livrate rapid, în schimbul unui preț corect. Mai concret, iată ce îți oferim:

  • un parteneriat de încredere, seriozitate și profesionalism;
  • consiliere și suport, oricând ai nevoie;
  • produse premium, certificate internațional;
  • livrare rapidă, astfel încât proiectele tale să nu aștepte;
  • condiții financiare avantajoase pentru tine și prețuri corecte.

După ce ai ales furnizorii și știi că stocurile îți sunt asigurate, va trebui să te asiguri că și restul de activități sunt acoperite. Vei avea nevoie de angajați care să gestioneze depozitele, să comande materialele, să țină legătura cu clienții, să se ocupe de partea de contabilitate și multe altele. Poți alege să ai propriii angajați sau poți colabora cu alte firme care să ofere astfel de servicii.

Promovarea și obținerea de clienți

Odată ce te-ai ocupat de pașii obligatorii, firma ta poate funcționa. Însă, ai nevoie de clienți și ai nevoie ca aceștia să afle de afacerea ta. Partea de promovare este extrem de importantă și poate face diferența când vine vorba de profit.

Asigură-te că te ocupi de publicitate, atât în mediul offline, cât și în cel online. Poți lua legătura cu specialiști în marketing pentru a afla ce strategii poți folosi. Ar trebui să deschizi și un site pe care să oferi informații, dar să le permiți clienților și să comande produsele. De foarte multe ori, profitul obținut prin vânzarea online este unul semnificativ.

O afacere cu materiale de construcții are șanse mari de succes, indiferent de numărul de companii care există deja în acest domeniu. Domeniul imobiliar este în continuă creștere, așa că va exista mereu cerere pentru astfel de produse. Alege să te specializezi pe un anumit tip de materiale, tâmplăria PVC fiind o alegere înțeleaptă. Te așteptăm să ne contactezi pentru a discuta mai multe despre o eventuală colaborare!

Credit foto: Freepik

FII PARTNER!

A fost util acest articol?