Tipurile de sticlă recomandate pentru ferestre și uși cu geam termopan

Vrei să alegi cele mai bune ferestre cu geam termopan pentru locuința ta de vis, pentru o clădire de birouri sau pentru un sediu de instituție. Este o decizie importantă, pentru că ferestrele trebuie să te protejeze de frig, de caniculă, de ploaie sau de vânt, dar şi de infractori. În acelaşi timp trebuie să se încadreze perfect în arhitectura spaţiului pentru care sunt realizate şi să asigure un mediu confortabil şi plăcut pe o perioadă îndelungată.

Ca să alegi exact ceea ce îți trebuie pentru proiectul tău, trebuie să știi care sunt tipurile de sticlă recomandate pentru ferestre și uși cu geam termopan:

Sticla standard

Sticla standard reprezintă un gen de sticlă naturală, neutră, foarte transparentă și este o componentă necesară pentru orice geam termopan cu performanțe termoizolante. De obicei este îmbunătățită prin diverse tratamente specifice, poate fi sablată sau curbată și se folosește pentru ferestre, pereți despărțitori și uși de interior sau de exterior. Asigură claritate, vizibilitate si transmisie puternică a luminii.

sticla ferestre termopan

Sticla cu control solar și termic

Pentru un confort termic sporit pe toată durata anului se recomandă soluțiile de ferestre Izotec cu funcția de control solar. Pentru clădirile cu ferestre orientate către sud și vest asigură reducerea supraîncălzirii pe timp de vară și o izolare termică superioară pe timp de iarnă. Se pot proiecta ferestre mari, care asigură un aport generos de lumină naturală în orice sezon, iar cheltuielile cu energie sunt optimizate.

Alege pentru o locuință modernă și eficientă aceste produse cu funcție dublă: control solar superior și izolare termică de excepție. Ferestrele asigură temperatura perfectă și lumina ideală indiferent de anotimp. Funcția de confort vară-iarnă asigură o atmosferă plăcută în orice moment.

În anotimpul estival ajută la menținerea unei  temperaturi interioare plăcute, așa că poți proiecta suprafețe vitrate mari, conform tendințelor actuale de design exterior, ca să te bucuri de o transmisie luminoasă excelentă.

Pe timp de iarnă beneficiezi de izolație termică cu 30% mai bună decât la un vitraj dublu obișnuit și rezolvi în același timp problema pierderilor de căldură, iar confortul din zona ferestrelor va fi sporit.

Ai la dispoziție toată gama de avantaje oferite de sticla 4 anotimpuri sau 4 Seasons (4S) și sticla  Low Emissivity (Low-E) ca să asiguri un regim termic optim în interior și un consum redus de energie pentru încălzirea locuinței.

sticla ferestre termopan

Sticla de siguranță

Un alt tip de sticlă recomandat pentru ferestre și uși cu geam termopan este sticla de siguranță, care este utilizată pentru geamuri stratificate alcătuite din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe filme de PVB (polivinil butiral).

Poți opta pentru soluții avansate de siguranță, în funcție de natura riscului și nivelul de securitate dorit. Beneficiezi de multiple avantaje pentru siguranța și protecția ta și a familiei tale: protecție împotriva rănirii (fragmentele de sticlă rămân lipite de filmul de laminare), protecție împotriva căderii  (în caz de spargere, se pot reține corpurile care au determinat spargerea geamurilor), protecție împotriva vandalismului și efracției, a atacurilor cu arme de foc, protecție fonică și împotriva razelor UV.

sticla ferestre termopan

Sticla decorativă

Sticla decorativă este utilizată cu precădere pentru design interior și exterior, într-o varietate de modele și dimensiuni personalizate prin sablare sau imprimare.

Alege sticlă decorativă sau sticlă ornamentală în zonele unde vrei să reduci vizibilitatea pentru un plus de intimitate, fără să iei din luminozitatea încăperii: la geamurile din baie, cabinele de duș din sticlă sau la pereți despărțitori din interiorul locuinței. Această sticlă are imprimat un model în relief pe una dintre fețe, detaliu care o face translucidă. Poți să alegi diverse motive decorative, în funcție de designul casei și de locul unde vor fi montate geamurile cu sticlă ornamentală.

sticla ferestre termopan

Sursa foto: www.piqsels.com

Sticla laminată

Sticla laminată este obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă și intercalarea unor folii sintetice, de exemplu polivinil butiral (PVB). Dacă un element de sticlă laminată se sparge, stratul intermediar menține cioburile laolaltă și eviți astfel riscurile de rănire sau de intrare prin efracție.

Gradul de siguranță și de rezistență crește proporțional cu grosimea foilor de sticlă și cu numărul foliilor sintetice utilizate. Se recomandă structuri din sticlă laminată pentru vitrine, parbrize, geamuri antiglonț, acoperișuri, uși rotative și vitralii.

Pentru creșterea rezistenței generale a ferestrei cu geam termopan, sticla laminată se poate securiza înainte de laminarea efectivă. Poți să alegi elemente și structuri cu dimensiuni personalizate, în funcție de caracteristicile proiectului tău de casă sau birou.

Foliile de laminare sunt disponibile în diferite culori și texturi, așa că ai o alternativă eficientă la sticla sablată, pentru că nu se pătează și au aspect identic cu cel obținut prin gravarea sticlei. Sticla laminată permite pătrunderea luminii naturale, constituie un bun izolator termic și are excelente proprietăți de izolare fonică.

sticla ferestre termopan

Utilizarea sticlei pentru ferestre și uși cu geam termopan

Beneficiezi de ferestre și uși cu geam termopan cu vitraje de calitate din sticlă pentru proiecte de amenajări exterioare și interioare, în funcție de necesitățile de rezistență și design ale fiecărei structuri în parte:

  • Uși culisante de terasă;
  • Geamuri de mari dimensiuni;
  • Balcoane închise cu ferestre și uși cu geam termopan;
  • Proiecte complexe de ferestre cu profil  PVC și  geam termopan pentru clădiri de birouri, hoteluri, restaurante și terase;
  • Pereți mobili și uși culisante de mari dimensiuni;
  • Cabine de duș care utilizează sticlă securizată tratată împotriva depunerilor de calcar.

Aceste tipuri de sticlă se recomandă pentru protejarea oamenilor care locuiesc în casele respective, pentru siguranța angajaților din clădirile de birouri și a tuturor persoanelor care au acces în zonele publice din instituții, spitale, spații comerciale.

Astfel producătorii de ferestre din PVC cu geam termopan precum Izotec oferă clienților posibilitatea să aleagă acele combinații de profile și tipuri de sticlă care să le ofere cele mai bune condiții de confort și siguranță.

sticla ferestre termopan
CONFIGUREAZĂ FEREASTRA DORITĂ!

A fost util acest articol?