Culori pentru ferestre cu geam termopan

Amenajarea spațiului în care oamenii locuiesc și muncesc este foarte importantă pentru siguranța, confortul și starea lor de bine. De aceea, trebuie atenție sporită la materialele care sunt folosite și la detaliile de finisare. Se recomandă construirea unor clădiri cu ferestre mari și luminoase, care să fie realizate din geam termopan, pentru asigurarea unui nivel de optim de rezistență și eficiență energetică.

Cum să alegi ferestre colorate cu geam termopan

Atunci când alegi un geam termopan trebuie să ții seama de profilul de PVC sau de PVC cu aluminiu, de caracteristicile sticlei, de calitatea feroneriei și accesoriile care să te ajute în timpul utilizării propriu-zise (glafuri, grile de aerisire, plase de protecție etc.).

Dintre aceste caracteristici, o importanță deosebită o are sticla utilizată pentru geamuri termopan, astfel încât aspectele estetice, practice, de siguranță și de economisire să fie respectate în ansamblu.

Există diferite tipuri de sticlă securizată, care se realizează prin tratarea specială a sticlei ca să-i crească rezistența mecanică la îndoire, iar la spargere să se fragmenteze în cioburi foarte mici, fără risc de lovire sau rănire.

culori termopan

Ce culori de geam termopan sunt disponibile

Diversificarea gamei cromatice este o tehnică des utilizată în laminarea profilelor de ferestre prin adăugarea unui supliment de culoare, inclusiv folosirea unei combinații de două nuanțe diferite pentru interiorul și exteriorul unui cadru de fereastră.

Posibilitățile de colorare sunt diverse, dar cele mai des utilizate sunt nuanțele de alb, gri și maro care permit filtrarea luminii și dozarea intensității razelor solare, pentru un confort maxim indiferent de anotimp.

Înfolierea sau vopsirea sunt procedee simple și rapide prin care se obțin nuanțe rafinate, culori îndrăznețe și combinații vizuale originale. Se recomandă utilizarea unor folii de calitate premium pentru prevenirea decolorărilor.

Sunt disponibile diverse culori de geam termopan în funcție de preferințele utilizatorilor și de specificațiile proiectului constructiv. Paletarul standard are peste 60 de personalizări cromatice în culori RAL, folieri metalice termorefractare și culori spectrale.

Pentru colorarea geamurilor termopan se utilizează folii de calitate care sunt rezistente la uzură și au un aspect cromatic plăcut, care transformă un ambient banal într-un decor special, care să completeze designul spațiului de locuit sau al clădirilor de birouri.

Sunt recomandate și pentru amenajările interioare și exterioare din spații comerciale, pentru că au un grad înalt de versatilitate și se potrivesc la orice stil arhitectonic.

culori termopan

Care sunt beneficiile termopanului colorat

Termopanele colorate sunt opțiuni accesibile pentru locuințe și clădiri de birouri, sunt ușor de întreținut și sunt o alegere optimă din punct de vedere al eficienței energetice.

Principalele beneficii ale termopanului colorat sunt:

culori termopan

Design colorat

Ferestrele și ușile colorate au o importanță deosebită pentru designul fațadelor, iar cu ajutorul lor clădirile devin adevărate puncte de atracție.

În afară de durabilitate, izolare termică și eficiență energetică, termopanele aduc și o notă de stil, sunt expresia personalității proprietarului care poate să-și aleagă culorile și modelele de geam termopan așa cum își dorește.

Termopanul colorat este disponibil pentru diferite tipuri de ferestre termopan: ferestre termoizolante, antifonice și de siguranță, ferestre oscilobatante, batante, cu montant mobil sau ferestre cu deschidere exterioară.

Atunci când se dorește personalizarea sticlei pentru ferestre cu geam termopan, există opțiunile de sablare sau imprimare direct pe sticlă, pentru obținerea unor modele originale, care să se potrivească perfect cu designul încăperii și cu stilul arhitectonic al clădirii.

Folii decorative

Există diferite culori disponibile pentru profile PVC de ferestre și uși cu geam termopan. Pentru aceste ferestre sunt utilizate folii decorative care imită textura lemnului și se obțin diverse variante de ferestre bicolor, cu nuanțe diferite ale profilului la exteriorul și în interiorul locuinței.

Acestea se recomandă drept un element clasic de stil în cazul lucrărilor de renovare a clădirilor vechi, precum și în ceea ce privește proiectarea peisagistică. Ferestrele cu aspect de lemn dispun de toate avantajele ferestrelor moderne din material plastic­, păstrând în același timp efectul decorativ al lemnului.

Puteți găsi multe modele diverse de folii decorative imitație lemn pentru ferestre din plastic. Alegeți-le pe cele care conferă ferestrelor un aspect deosebit și nu strălucesc la fel de mult ca foliile standard decorative care imită lemnul.

Veți beneficia de profile cu o imprimare atractivă într-o gamă largă de culori ce conferă ferestrelor din plastic aspectul natural al lemnului, chiar dacă acestea nu sunt fabricate din acest material nobil. Au durabilitate ridicată la radiații UV și la intemperii, iar datorită structurii suprafețelor necesită puțină întreținere și sunt rezistente la pete.

izotec-culori-ferestre-termopan

Optați pentru folii decorative cu efect de lemn premium, deoarece au o textură autentică îmbunătățită, cu modele variate, pentru un aspect cald și plin de viață. Suprafețele au un aspect mai natural ca oricând și o calitate superioară, la fel ca la ferestrele din lemn.

Culorile și materialele trebuie alese cu grijă, în funcție de condițiile meteorologice din zona respectivă: dacă este vorba despre o casă de vacanță la munte este necesar ca rezistența la temperaturi extreme să fie foarte bună. Pe de altă parte, pentru o vilă la mare se aleg materiale care să nu se decoloreze sau să se strice în urma expunerii prelungite la soare. Umezeala excesivă este și ea un factor ce poate afecta durata de viață a unor ferestre și uși cu geamuri termopan, așa că este necesară o atenție sporită la alegerea de culori și texturi pentru componente de ferestre cu geam termopan.

În acest context Izotec recomandă suprafața unică acrylcolor, mult mai rezistentă decât celelalte opțiuni de colorare:

Inovația acrylcolor – Cerințe estetice, tehnologie inovatoare

Ca parte a procesului de colorare prin coextrudare, corpul de bază al profilului PVC de culoare albă este contopit în mod irevocabil cu sticla acrilică colorată. Din îmbinarea lor rezultă o suprafață de profil colorată, satinată, ce rezistă cu succes la condiții atmosferice grele.

Acrylcolor este o inovație a producătorului german Gealan, și este superior proceselor de colorare obișnuită pentru că asigură rezistență mai bună a culorilor și un înalt nivel tehnic și funcțional.

Suprafața acrilică dură este rezistentă împotriva zgârieturilor, iar  ferestrele acrylcolor sunt printre cele mai rezistente elemente de construcție.

Stratul acrilic este cu aproximativ 0,5 mm mai gros decât fiecare strat de vopsea, așa că atunci când În apar zgârieturi minore există suficient material pentru lustruirea suprafeței.

Datorită îmbinării inseparabile și suprafeței dure, se evită riscul de scorojire sau crăpare a stratului de vopsea. În plus, suprafața fără pori a ferestrelor acrylcolor este ușor de curățat, iar efectul elegant obținut în urma perierii conferă rezistență împotriva murdăriei.

Sticla acrilică este un produs de calitate superioară. Profilul din PVC are rol de material portant, iar stratul subțire din plexiglas asigură colorarea profilului.

Paleta de culori acrylcolor este generoasă, așa că beneficiarii care apelează la configurator si calculator pret ferestre Izotec își pot alege nuanțe exterioare durabile pe care să le completeze cu folii decorative pe interior.

Astfel se obțin ferestre și uși din profil PVC cu geam termopan aspectuoase, care au rezistență superioară, asigură protecția casei și a încăperilor, iar economiile la bugetul proiectului sunt semnificative.

culori termopan
CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?