Ferestre cu tâmplărie gri antracit: De ce să le alegi?

Ferestrele PVC au devenit cea mai populară opțiune de tâmplărie pentru care majoritatea persoanelor optează atât la construcția unei case, cât și pentru renovarea clădirilor. În general, asociem geamurile termopan cu renumita culoare albă a profilelor, însă acestea pot fi disponibile și în alte nuanțe.

Griul antracit reprezintă o opțiune inovatoare și modernă care poate transforma complet aspectul unei case. Dar, oare, merită să faci o astfel de alegere îndrăzneață în defavoarea clasicelor culori pentru termopane? Cum are loc colorarea acestora? Află mai multe în cele ce urmează!

De ce să optezi pentru ferestre colorate?

Tâmplăria PVC albă reprezintă o alegere sigură, dar „cuminte”. Nu poți da greș cu aceasta, însă, uneori, niște profile colorate pentru ferestre pot face diferența. În multe situații, prezența geamurilor termopan colorate poate schimba complet aspectul clădirii. Dacă ai optat pentru o anumită culoare pentru fațadă, este important să asortezi și tâmplăria la aceasta.

Dacă realizezi o lucrare de restaurare și renovare, cel mai probabil îți dorești să păstrezi cât mai mult din aspectul inițial. Înlocuirea vechii tâmplării din lemn cu tâmplăria PVC este importantă pentru a asigura confortul termic și siguranța locuinței, însă nu ar trebui realizată în detrimentul stilului său arhitectural. De aceea, poți apela cu încredere la termopanele colorate.

De ce să alegi ferestre cu tâmplărie gri antracit?

În ultima perioadă, griul antracit a devenit una dintre cele mai populare culori utilizate pentru ferestrele PVC. Acesta iese în evidență prin tonurile sale închise și sobre, care sunt în același timp foarte „versatile“. Astfel, ferestrele în nuanțe de gri antracit se pot dovedi o alegere cu adevărat stilată.

Această nuanță de gri este cunoscută și drept „noul alb”, marcând noul trend când vine vorba despre construcții și amenajări exterioare. Din ce în ce mai mulți designeri și arhitecți au început să recomande această culoare îndrăzneață care, totuși, se poate integra cu succes în aproape orice decor.

Griul este o nuanță neutră, motiv pentru care nu va trebui să îți faci prea multe griji că nu se va potrivi fațadei. Acesta poate asigura o pată de culoare și poate înviora orice clădire, scoțând-o din anonimat. Dacă ai o construcție modernă, griul antracit se va încadra perfect. În cazul unei clădiri mai vechi, această nuanță este în continuare o alegere inspirată, datorită eleganței și rafinamentului său.

izotec tamplarie gri antracit

Gri antracit la interior sau exterior?

Pentru tâmplăria PVC de exterior, nuanța închisă de gri va fi la locul său în aproape orice context. Nu vorbim numai despre ferestre, ci poți opta fără probleme și pentru o ușă în aceleași tonuri. Însă, ar trebui să optezi pentru gri și în cadrul amenajărilor interioare?

Griul antracit este utilizat nu numai pentru construcții și finisaje, ci și în designul interior. Poți opta pentru un singur perete accent în nuanțe închise, pentru o canapea gri antracit, pentru covoare, mici obiecte de decor – opțiunile sunt nenumărate.

Dacă, totuși, ți se pare că ai obține un aspect prea „închis” al încăperii, poți opta pentru termopane cu nuanțe diferite la exterior și interior. Astfel, acestea pot păstra culoarea gri la exterior, iar pentru interior poți alege clasicul alb.

Cum se produc ferestrele cu profile colorate?

Ferestrele în nuanțe de gri antracit sau în orice altă culoare vibrantă se obțin prin aplicarea unei suprafețe colorate speciale, din material acrilic, pe profilul PVC. Această suprafață poartă numele de acrylcolor și are un grad ridicat de rezistență la zgâriere și la intemperii. Astfel, culorile vor rămâne la fel de vibrante și în urma contactului repetat cu soarele, ploaia, vântul și orice alți factori exteriori.

Procesul de obținere a acestor ferestre colorate este unul destul de simplu. Profilul de bază, de culoare albă, este contopit cu materialul acrilic în diferite culori. Așadar, acesta nu este o simplă vopsea, ci face parte din profilul PVC. Din acest motiv, nu vor apărea probleme precum decolorarea sau decojirea pigmentului, iar rezistența la factorii mecanici este mai ridicată.

Ce alte culori poți alege pentru termopane?

În principiu, îți poți personaliza ferestrele oricum dorești. Însă, există anumite nuanțe des solicitate de către clienți, care se pot încadra cu succes în numeroase modele de fațade. După tradiționalul alb, griul antracit ocupă un loc de frunte, urmat de nuanțele care imită lemnul, precum mahonul sau stejarul auriu. Acestea din urmă pot înlocui cu succes o tâmplărie clasică din lemn fără schimbări drastice de stil.

Termopanele colorate sunt un mod de a-ți personaliza locuința și de a-i îmbunătăți aspectul, oferindu-ți posibilitatea de a asorta tâmplăria cu restul fațadei. Griul antracit se numără printre cele mai populare alegeri, datorită „versatilității“ sale, care îl face potrivit indiferent de stil.

Așadar, dacă îți dorești o locuință elegantă și vrei să renunți la clasicele profile din PVC de culoare albă, nu există alegere mai bună decât griul antracit. Ne poți contacta pentru o ofertă personalizată sau poți folosi chiar tu calculatorul de preț pentru a vedea care ar fi costurile aproximative asociate nevoilor tale!

Credit foto: Shutterstock.

CONFIGUREAZĂ FERESTRELE ACUM!

A fost util acest articol?