Ferestrele din geam termopan cu protecție UV: Care sunt principalele avantaje?

Confortul sporit al locuinței și, mai ales, scăderea consumului de energie sunt prioritățile noastre principale atunci când producem ferestre termopan. De aceea, căutăm în permanență să găsim soluții pentru a îndeplini aceste criterii și a le oferi partenerilor noștri și clienților lor doar produse premium. Eficiența energetică este una dintre tendințele de top din domeniul construcțiilor, iar unul dintre modurile prin care poate fi obținută este cu ajutorul ferestrelor din geam termopan cu protecție UV.

Astfel de ferestre pot aduce avantaje majore și sunt un element important de care depinde confortul obținut în interiorul unei locuințe sau clădiri. Mai jos, vom detalia câteva aspecte referitoare la acest tip de geamuri, cum se obțin, care sunt aceste avantaje și unde le poți monta.

Ce înseamnă ferestre cu protecție UV?

Radiațiile ultraviolete sunt extrem de nocive, fiind un adevărat pericol pentru sănătate, dar provocând și deteriorări la nivelul obiectelor expuse în mod repetat la acestea. O parte dintre radiațiile UV pot trece prin sticlă, așadar nu suntem 100% protejați nici când ne aflăm în interior, în preajma geamurilor. De aceea, ferestrele cu protecție UV sunt o variantă foarte bună pentru a reduce aceste efecte.

Aceste ferestre sunt dotate cu geamuri termopan speciale, care blochează radiațiile UV. Astfel, gradul de expunere la acestea scade în mod considerabil, iar interiorul este mai bine protejat. Proprietarii optează pentru astfel de dotări pentru a se simți mai în siguranță chiar și atunci când se află în preajma ferestrelor, dar și pentru a limita deteriorarea mobilierului și a pardoselilor, fenomen care poate apărea după o expunere îndelungată la soare.

Cum se obține protecția UV și cum funcționează?

Ferestrele din geam termopan cu protecție UV sunt dotate cu un tip special de sticlă. Pentru a obține bune proprietăți termice, pe suprafața sticlei se aplică un strat subțire de oxizi metalici. Acest strat funcționează drept filtru împotriva radiațiilor nocive, dar asigură în continuare o bună transmisie a luminii. Astfel, vizibilitatea nu este afectată.

Există două tipuri de sticlă tratate cu oxizi, care asigură control solar și termic. În primul rând, putem vorbi despre sticla Low-E, cu emisivitate redusă, care asigură un transfer termic cât mai mic și menținerea unei temperaturi constante la interior. Pentru avantaje clare indiferent de anotimp, poți opta pentru sticla cu control solar. Aceasta asigură, de asemenea, o izolare termică superioară, prevenind efectul de seră și supraîncălzirea încăperilor în timpul sezonului cald.

Avantajele ferestrelor din geam termopan cu protecție UV

Aceste tipuri de ferestre vin cu o multitudine de beneficii, care le transformă într-o alegere grozavă atât pentru locuințe personale, cât și pentru clădiri de birouri.

Eficiența energetică

Un avantaj dificil de ignorat este reprezentat de eficiența energetică a acestui tip de geamuri. Ele au bune proprietăți de izolare și ajută la reducerea pierderilor termice, lucru care asigură menținerea unei temperaturi constante. Așadar, nu va mai fi necesară utilizarea la fel de frecventă a echipamentelor de aer condiționat sau a sistemelor de încălzire. Drept rezultat, consumul de energie electrică și gaze va fi mai mic și vei putea să ajuți și planeta, și să îți limitezi cheltuielile de întreținere.

Reducerea daunelor provocate de radiațiile UV

Filtrul UV este un avantaj esențial pentru a crește gradul de siguranță al locuinței. Cunoaștem cu toții efectele extrem de nocive ale acestor radiații asupra pielii, însă ele pot afecta și alte materiale. De exemplu, obiectele de mobilier lăsate în aer liber ajung să fie afectate de razele solare, iar același lucru se întâmplă și cu cele din interior care se află în preajma ferestrelor, chiar dacă într-un ritm mai puțin alert. Așadar, pe lângă protejarea sănătății, ferestrele din geam termopan cu protecție UV ajută și la protejarea mobilei, a parchetului și a altor obiecte aflate direct în bătaia soarelui.

Confort vizual sporit

În ciuda filtrului UV și a stratului de oxizi metalici, transmisia luminoasă este una optimă. Așadar, nu va apărea disconfort din punct de vedere vizual. Mai precis, vizibilitatea nu va fi obstrucționată, dar nici strălucirea sau reflexiile nu vor pune probleme, fiind mai ușor de privit ecranele televizoarelor, computerelor sau ale altor dispozitive electronice.

Unde poți monta ferestre cu protecție UV?

Ferestrele cu protecție UV sunt o alegere excelentă pentru acele încăperi care sunt expuse la lumina soarelui o perioadă îndelungată, mai ales cele orientate către sud și vest. Ele pot fi o adiție grozavă în cazul clădirilor eficiente energetic, care caută să reducă foarte mult consumul de resurse fără a sacrifica gradul de confort.

Acest tip de geamuri termopan sunt ideale și pentru ferestrele sau suprafețele vitrate care ocupă o suprafață extinsă. Geamurile mai mari înseamnă că va pătrunde mult mai multă lumină în interior. Pentru ca aceasta să producă mai puține daune, protecția UV este mai mult decât recomandată. Putem vorbi despre ferestre încăperilor de mai mari dimensiuni, precum sufrageria, sau despre uși din termopan cu deschidere către exterior sau către terasă.

Poți opta pentru mai multe combinații de sticlă termopan, pentru a câștiga o eficiență energetică mai mare. De exemplu, poți monta sticlă cu control solar la exterior și sticlă Low-E la interior. Există și opțiunea geamurilor tripan, cu 3 rânduri de sticlă, care izolează mult mai bine și reduc consumul de energie.

Avantajele ferestrelor din geam termopan cu protecție UV sunt perfecte pentru oricine dorește să se simtă mai protejat în propria locuință și, desigur, pentru a obține mai ușor un grad mai ridicat de eficiență energetică. Optează pentru acest tip de ferestre pentru a putea economisi pe termen lung, dar și pentru a-ți îmbunătăți confortul.

Sursa foto: freepik.com

FII PARTENER!

A fost util acest articol?