izotec sticla ferestre termopan

Sticlă pentru ferestre termopan

Ferestrele sunt elementele de arhitectură care asigură accesul luminii naturale și a aerului proaspăt în interior. Prin formele proiectate, acestea dau și o notă de personalitate clădirii, indiferent dacă e vorba de renovare sau o construcție nouă.

Un element foarte important din alcătuirea ferestrei este sticla termopan. În funcție de tipul de sticlă pe care îl alegeți, aceasta poate atinge diverse niveluri de performanță. Astfel, veți putea să vă bucurați de confort, siguranță și intimitate.

Izotec® vine în întâmpinarea acestor nevoi cu o gamă variată de sticle termopan, furnizate de Saint-Gobain Glass, producătorul numărul unu din lume.

CONTACTEAZĂ-NE!
izotec sticla ferestre termopan

Tipuri de sticlă termopan

Sticla termopan Float reprezintă un tip de sticlă perfect transparent, cu aspect natural, care asigură o foarte bună vizibilitate și transmisie a luminii către interior și un nivel înalt de eficiență energetică.

Aceasta reprezintă materialul “de bază” pentru celelalte tipuri de sticlă, deoarece poate fi tratat cu diverse substanțe pentru a căpăta proprietăți suplimentare. De asemenea, ea poate fi sablată sau imprimată pentru obținerea de efecte decorative.

Sticla Float se poate utiliza pentru ferestre termopan, însă este potrivită și pentru uși, geamuri decorative sau pereți despărțitori.

Avantajele sticlei termopan Float:

 • Izolare termică
 • Luminozitate maximă
 • Transparență totală
 • Eficientă energetic
 • Adecvată pentru clădiri rezidențiale și comerciale

Principala caracteristică a sticlei pentru termopane Low-E este emisivitatea redusă. Acest lucru înseamnă că sticla are un transfer de căldură redus și poate menține o temperatură constantă în interior, contribuind și la un consum de energie mai mic.

Sticla Low-E se obține prin tratarea sticlei standard cu oxizi metalici, care asigură eficiența termică și gradul scăzut de emisivitate. Însă, acest tratament nu obstrucționează vizibilitatea, sticla asigurând în continuare o bună transmisie a luminii către interior.

Acest tip de sticlă este deseori utilizat pentru ferestrele termopan tripan, cu vitraj triplu. Ele asigură o eficiență energetică și mai bună, fără ca transparența să fie afectată de prezența straturilor multiple de sticlă.

Avantajele sticlei Low-E:

 • Izolare termică
 • Emisivitate redusă și transfer mic de căldură, cu păstrarea temperaturii optime la interior
 • Grad ridicat de luminozitate
 • Bună eficiență energetică

Pentru un confort sporit indiferent de anotimp, sticla termopan selectivă reprezintă soluția ideală. Aceasta asigură o bună izolare termică pe timp de iarnă și previne supraîncălzirea încăperilor pe timp de vară. Sticla este, de asemenea, tratată cu oxizi metalici, care asigură o transmisie optimă de lumină, în același timp limitând formarea efectului de seră.

Soluțiile de ferestre Izotec cu funcția de control solar pot fi echipate cu sticlă SGG Planistar Sun sau SGG Planitherm 4S Evolution.

SGG Planistar Sun este soluția optimă în special pentru clădirile cu ferestre orientate către sud și vest. Se pot proiecta ferestre mari, care asigură un aport generos de lumină naturală în orice sezon, iar cheltuielile cu energie sunt optimizate.

SGG Planitherm 4S este un produs cu funcție dublă – control solar superior și izolare termică de excepție. Ferestrele asigură temperatura perfectă și lumina ideală indiferent de anotimp. Funcția de confort vară-iarnă asigură o atmosferă plăcută în orice moment.

Avantajele sticlei selective:

 • VARA – asigură o temperatură interioară optimă, chiar și în zile caniculare. Se pot proiecta suprafețe vitrate mari, conform tendințelor actuale de design exterior.
 • IARNA – izolația termică este de trei ori mai mare decât un vitraj dublu obișnuit. În sezonul rece se asigură reducerea pierderilor de căldură, iar confortul din zona ferestrelor va fi sporit.
 • PRIMĂVARA și TOAMNA – se face mai ușor trecerea dintre sezoane și este asigurat confortul necesar indiferent de modificările climatice.
  Indiferent de anotimp – se asigură un consum mai scăzut de energie.

Sticla laminată, numită și sticlă de siguranță sau sticlă duplex, este alcătuită din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe filme de PVB (polivinil butiral). Astfel, în caz de spargere sau lovire, cioburile vor rămâne prinse pe sticlă, iar riscurile de accidentare scad considerabil. Alte proprietăți ale acestei sticle includ reducerea transmisiei de raze ultraviolete și protecția fonică superioară.

Poți opta pentru soluții avansate de siguranță, în funcție de natura riscului și nivelul de securitate dorit. Echiparea ferestrelor Izotec se poate face cu sticla SGG Stadip sau sticla SGG Stadip Protect.

Avantajele ferestrelor laminate:

 • Protecție împotriva rănirii – fragmentele de sticlă rămân lipite de filmul de laminare
 • Protecție împotriva căderii – în caz de spargere, se pot reține corpurile care au determinat spargerea geamurilor
 • Protecție împotriva vandalismului și efracției
 • Protecție împotriva atacurilor cu arme de foc
 • Protecție împotriva razelor UV
 • Protecție fonică

Sticla poate fi folosită și pentru decorul interior, într-o varietate de modele și dimensiuni personalizate prin sablare, imprimare sau folosind sticlă specială de decor. Aceasta este potrivită pentru ferestre, uși, pereți decorativi, etc. În cazul sticlei sablate, aceasta poate fi folosită și pentru zonele unde ai nevoie de mai multă intimitate, reducând considerabil vizibilitatea.

Catalogul Izotec pentru sticlă decorativă conține mai multe modele, sablate sau clare.

Sticla sablată este un tip de sticlă mată, cu numeroase modele florale, geometrice sau moderne, cu linii curbate mai simple sau mai elaborate. Sticla clară are un grad mai ridicat de vizibilitate, prezentând în continuare diverse modele decorative atractive.

Vezi mai mult

Sticla cu triplu vitraj (tripan)

Pentru un grad sporit de confort termic, ferestrele termopan pot fi dotate cu trei rânduri de sticlă. Acestea sunt cunoscute și drept geamuri tripan. Fiecare strat de sticlă poate avea o grosime de 4, 6 sau 8 mm, separate de un distanțier cu o grosime cuprinsă între 12 și 20 mm. La fel ca în cazul unui geam dublu, între fiecare foaie de sticlă se află un gaz cu proprietăți superioare de izolare.

Această alegere este mai avantajoasă din punct de vedere termic și energetic, deoarece se reduc pierderile de căldură și consumul de energie este mai mic. În plus, geamurile tripan au capacități de izolare fonică superioară, condensul dispare și scade riscul de apariție al mucegaiului și igrasiei.

VEZI PROIECTELE NOASTRE

Bagheta caldă Multitech G

Bagheta caldă (sau distanțierul) Multitech G este realizată din material plastic și se poate monta între straturile de sticlă ale ferestrelor duble. Comparativ cu bagheta din aluminiu, aceasta are o conductivitate termică mai redusă și elimină punțile termice ale sticlei.

Avantajele baghetei calde Multitech G:

 • Îmbunătățește coeficientul de transfer al tâmplăriei PVC
 • Asigură o temperatură superioară a suprafeței din sticlă interioară, datorită izolației termice mai bune a materialului plastic
 • Reduce riscul de apariție a condensului
 • Reduce pierderile de căldură
SOLICITĂ OFERTA!

Avantajele sticlei pentru termopane

În sezonul rece vă puteți bucura de ferestre mai mari și de mai multă lumină naturală, iar locuința dumneavoastră va fi izolată corespunzător din punct de vedere termic. 

Geamul termoizolant reține căldură în interior și permite luminii soarelui să încălzească spațiul din interior. Pe timp de iarnă, chiar și aproape de fereastră, temperatura va fi una plăcută.

Sfat: Pentru confort sporit vă recomandăm vitrajul triplu (cu 3 foi de geam), cu performanțe superioare față de cel standard, cu 2 sticle.

Pentru siguranță și securitate sporită, alegeți ferestre cu sticlă laminată. Astfel, sunteți protejați împotriva accidentelor cauzate de spargerea accidentală a sticlei, iar hoții sunt descurajați atunci când vor să intre în locuință.

Sticla laminată este alcătuită din straturi de sticlă lipite pe toată suprafața cu un film de PVB (polivinil butiral). Acesta unește solid foile de sticlă, crescând rezistența și elasticitatea suprafeței.

Avantaj: În caz de impact, bucățile periculoase de sticlă nu se împrăștie, nu există risc de rănire cu acestea.

Ferestrele cu funcția de control solar sunt soluția optimă pentru a evita supraîncălzirea pe timpul verii.

Geamul termopan reflectă aproximativ 2/3 din căldura soarelui, dar permite, în același timp, să pătrundă lumina naturală. Astfel, în locuințe nu intră surplusul de căldură din exterior și nu se folosește în exces instalația de aer condiționat.

Avantaj: Locuința este iluminată optim, în mod natural!

În comparație cu ferestrele tradiționale, ferestrele cu geamuri termopan contribuie la reducerea substanțială a nivelului de zgomot din exterior (lucrări publice, trafic, muzică dată la maxim).

Vă puteți bucura de un mediu liniștit și relaxant, deoarece sticla acționează ca o barieră și oprește sunetele deranjante venite din exterior.

Avantaj: Te bucuri de liniște și relaxare în orice moment!

Ferestrele echipate cu soluțiile moderne de geam termopan realizează economii de energie prin iluminarea locuințelor cu lumină naturală, utilizarea moderată a aerului condiționat și prin izolarea termică asigurată în sezonul rece. 

Locuințele dotate cu ferestre cu vitraje duble sau triple, cu performanțe superioare, necesită un consum de energie de câteva ori mai mic decât cele echipate cu ferestre tradiționale.

Avantaj: La nivel individual, se reduc cheltuielile cu întreținerea locuinței, iar la nivel global se consumă mai puține resurse (limitate de altfel) pentru producția de energie destinată clădirilor.

izotec sticla pentru ferestre termopan

Cere o ofertă personalizată!

Alege sticla termopan de la Izotec® pentru un confort sporit în locuința ta, protejând în același timp mediul înconjurător! Ferestrele asigură o bună izolare termică și fonică, sunt sigure și ajută la reducerea consumului de energie.

Dacă vrei să devii partener Izotec Group sau să comanzi produse marca Izotec,

CONTACTEAZĂ-NE!