Sursa foto: www.freepik.com

Închiderea balconului cu termopan

Amenajarea balconului reprezintă o oportunitate și totodată o încercare atunci când locuiești la bloc și vrei să transformi zona din exteriorul apartamentului într-un spațiu funcțional, integrat în viața de zi cu zi a familiei. Cea mai populară variantă este închiderea balconului cu termopan și îți oferă mai multe avantaje pe care ți le prezentăm în continuare:

izotec

Sursa foto: www.freepik.com

Beneficiezi de mai multă lumină naturală într-un balcon închis cu geam termopan

Te-ai decis pentru închidere balcon cu geam termopan și te bucuri de mai multă lumină naturală, pentru că ai montat suprafețe vitrate mari, pe toată suprafața balconului.

Ca să beneficiezi de toate avantajele, alege cele mai potrivite tipuri de sticlă pentru ferestre și uși cu geam termopan, iar balconul tău va fi o adevărată oază de relaxare. Optează pentru sticla cu control solar și termic care îți asigură un regim termic optim, în orice anotimp și o izolație termică cu 30% mai bună.

Poți să reglezi nivelul de luminozitate cu ajutorul foilor de sticlă din pachetul de geam termopan. Dacă spațiul îți permite, montează uși culisante, ca să te bucuri de acces facil și suprafețe vitrate de mari dimensiuni pe peretele care face legătura dintre cameră și balcon.

www.izotec.ro închiderea balconului cu termopan

Sursa foto: www.freepik.com

Obții spațiu suplimentar prin închidere balcon cu termopan

Atunci când amenajezi un balcon prin închidere cu geam termopan obții o cameră în plus, pe care o poți utiliza așa cum îți dorești, indiferent de anotimp și de condițiile meteorologice. Aici poți să amenajezi o zonă de relaxare, unde să pui fotolii, o măsuță și elemente decorative, ca să ai un spațiu intim și plăcut unde să-ți bei cafeaua, să stai la o șuetă sau să citești în tihnă cartea preferată.

Dacă lucrezi de acasă poți să transformi un balcon închis cu geam termopan într-un birou confortabil, unde să ai liniștea dorită, fără să-i deranjezi pe ceilalți membri ai familiei. Vei lucra mai eficient, iar orele de muncă vor fi mai agreabile.

Un balcon bine luminat poate deveni o mică seră unde să-ți dezvolți hobby-ul de horticultor și să cultivi flori, plante aromatice sau decorative. În funcție de spațiul pe care-l ai pe balcon, montează dulapuri suspendate și creează spații de depozitare ca să eliberezi restul casei de cutii, borcane și alte obiecte pe care să le pui în acest mini-depozit pe care-l ai tot timpul la îndemână.

Dacă balconul este poziționat în dreptul bucătăriei, poți să extinzi această zonă și să muți afară aragazul, hota, blatul de lucru și alte componente de mobilier. Câștigi spațiu și compartimentezi eficient bucătăria, pentru ca toți ai casei să aibă loc la masă pentru un mic dejun în familie așa cum ți-ai dorit întotdeauna.

www.izotec.ro închiderea balconului cu termopan

Sursa foto: www.freepik.com

Izolezi mai bine termic și fonic prin închidere balcon cu termopan

Atunci când alegi să montezi ferestre PVC cu geam termopan ameliorezi regimul termic al locuinței, pentru că nu vor mai exista pierderi de căldură în zona balconului. Dacă acesta este în prelungirea livingului vei reuși să crești temperatura în principala cameră din casă pe durata sezonului rece și să ai mai multă răcoare pe timp de vară.

Pentru balcoanele aflate în dreptul dormitoarelor ai avantajul că poți să aerisești mai bine camera de odihnă și că nivelul de zgomot este mult diminuat, astfel încât somnul va fi mai liniștit, iar nivelul de stres va scădea considerabil.

Avantajele unui confort termic superior se regăsesc și în nivelul mai scăzut al facturilor de energie, așa că reușești să faci și economii, iar banii care-ți rămân îi poți investi în amenajarea locuinței.

www.izotec.ro închiderea balconului cu termopan

Sursa foto: www.freepik.com

Beneficiezi de aer mai curat în locuință

Dacă alegi închiderea balconului cu termopane beneficiezi de o aerisire mai bună a locuinței, prin montarea unor dotări speciale și a unor elemente de feronerie care cresc eficiența ferestrelor și oferă funcționalități suplimentare.

Montează ferestre 3D cu deschidere perimetrală care se deschide de jur- împrejurul canatului, ce se depărtează puțin față de ramă, la o distanță de 6 mm. Astfel eviți formarea mucegaiului în casă și înlături riscul să intre înăuntru insectele dăunătoare. Scapi de condensul de pe geamuri, căci pe întreg perimetrul ferestrei se formează o fantă care permite aerisirea fără curenți de aer și fără ferestre trântite.

Deschiderea perimetrală se poate folosi și atunci când plouă sau este furtună, pentru că nu intră niciun strop de apă în casă, spre deosebire de poziția de deschidere clasică, prin oscilare.

Alege ferestre Izotec pentru închidere balcon, deoarece sunt echipate în standard cu sistem de microventilație ce permite rabatarea canaturilor ferestrelor în 4 trepte, pe distanțe diferite. Astfel se poate face o aerisire de durată, fără pierderi de energie.

www.izotec.ro închiderea balconului cu termopan

Sursa foto: www.freepik.com

Ai mai multă siguranță în casă prin închidere balcon cu termopan

Balconul este în contact direct cu exteriorul, așa că trebuie să fie echipat cu elemente suplimentare de siguranță. La închiderea balconului cu geam termopan de la Izotec acest lucru este asigurat prin elemente de feronerie și sisteme de închidere și control realizate de Winkhaus și certificate de cel mai prestigios institut european, IFT – Institutul pentru tehnica ferestrelor, din Rosenheim – Germania.

Beneficiezi de protecție antiefracție până la clasa maxima RC3, cu bolţuri de închidere (tip ciupercă) cu 8 laturi, plăcuţe  de închidere din oţel tip anti-efracţie și mâner blocabil. Componentele de siguranță din oțel îți asigură protecție și poți să dormi liniștit sau să pleci în vacanță fără grijă.

Nivelul de siguranță al balconului închis cu geam termopan este asigurat și prin montarea de sticlă de siguranță, fiind geamuri stratificate de securitate, alcătuite din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe filme de PVB (polivinil butiral).

Astfel întreaga familie va fi protejată împotriva rănirii (fragmentele de sticlă rămân lipite de filmul de laminare), împotriva căderii (în caz de spargere, se pot reține corpurile care au determinat spargerea geamurilor), împotriva vandalismului și efracției.

www.izotec.ro închiderea balconului cu termopan

Sursa foto: www.freepik.com

Te-ai decis pentru închiderea balconului cu geam termopan? Specialiștii Izotec te ajută să alegi cele mai bune ferestre PVC și îți pune la dispoziție un configurator și calculator preț ferestre, ca să optezi pentru varianta cea mai avantajoasă, iar balconul să devină locul preferat din locuință.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?