Sursa: www.freepik.com

Importanța feroneriei de calitate pentru ferestrele și ușile PVC

Te-ai decis să montezi ferestre și uși cu tâmplărie PVC și geam termopan, pentru că vrei ca locuința ta să fie luminoasă, confortabilă și sigură. Excelent! Mai ai un pas de făcut, ca să te bucuri de beneficiile pe care ți le asigură tehnologiile noi în materie de realizare și montaj, pentru o casă cu adevărat modernă și eficientă energetic.

Este vorba despre sistemele de feronerie, pe care trebuie să le alegi cu grijă, de aceea îți prezentăm în continuare detalii despre importanța feroneriei de calitate pentru ferestrele și ușile PVC din locuința ta:

Feronerie de calitate pentru siguranța casei tale

În primul rând trebuie să alegi feronerie care să-ți pună la adăpost casa de încercări de intrare prin efracție și de accidente care se pot întâmpla când ți-e lumea mai dragă (furtuni, căderi de copaci și multe altele).

Este cunoscut faptul că infractorii încearcă să pătrundă în locuințe prin forțarea sau deschiderea cercevelei, ori prin spargerea sticlei. La o casă, cele mai expuse ferestre și uși sunt cele cu acces din stradă sau din curte. În cazul unui apartament, în funcție de etajul la care se află, trebuie acordată o atenție sporită balcoanelor și ferestrelor la care se poate ajunge de pe acoperiș sau de la vecini.

De aceea este important să optezi pentru feronerie de calitate, cu următoarele dotări și echipamente:

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Sursa: www.freepik.com

Feronerie cu dotări anti-efracție

Alege piese de siguranţă din oţel dur care blochează cerceveaua în toc și îngreunează pătrunderea prin efracţie. Verifică plăcuțele de închidere să fie prevăzute cu un corp din oțel care să le asigure un plus de rezistență la șocuri, loviri, forțări și torsiuni.

Optează pentru ferestre cu deschidere perimetrală pe 6 mm, la care nu se observă din stradă că sunt ușor întredeschise și care au elementele de siguranță plasate pe toate laturile ferestrei și astfel împiedică forțarea canatului de către spărgători. Aceste ferestre deschise pe 6 mm au grad de siguranță superior RC2, față de ferestrele standard închise, deci asigură o protecție mai bună în toate situațiile de pericole cauzate de factori naturali sau încercările de intrare prin efracție.

Mânere cu mecanism de blocare

Echipează ferestrele cu mânere dotate cu mecanisme de blocare ce împiedică infractorii să forţeze încuietoarea şi să deschidă cerceveaua. Ai la dispoziție și funcția de contraacționare greșită, ce exclude manevrarea incorectă a ferestrei, plus ridicătorul de canat, pentru o închidere mai facilă.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Ca să-ți fie ușor atunci când alegi componentele de feronerie, îți prezentăm o clasificare a lor, în funcție de nivelul de protecție pe care ți-l oferă:

Niveluri de protecție pentru ferestre PVC

Standard

Echiparea standard a ferestrelor Izotec oferă mai multe facilități decât majoritatea modelelor existente pe piață.

Cu piesele de feronerie activPilot care vin de la furnizorul german Winkhaus, Izotec a creat modelul Activ Pilot Plus, ce se diferențiază de restul ferestrelor care folosesc același sistem de feronerie prin următoarele elemente:

  • Microventilație pentru aerisire în 4 trepte;
  • Dispozitiv 3 în 1 (ridicător, contraacţionare şi blocator cu bilă);
  • Balama cu sistem de blocare;
  • Ridicător de canat;
  • Contra-acționare greșită.

În plus, ferestrele premium Izotec au 2 plăcuțe blocatori de oțel pentru închiderea de siguranță a ferestrei.

Ferestrele echipate cu feronerie activPilot Winkhaus asigură astfel protecţia de bază în două moduri:

  • cu bolţuri de închidere (tip ciupercă) cu 8 laturi
  • plăcuţe de oţel de închidere de siguranță

Acest nivel de protecţie este recomandat pentru ferestre de mansardă şi cele tip fronton.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Clasa RC1

Se folosește la ferestre şi uşi de balcon de la etajele superioare, iar Izotec îți asigură la acest nivel de siguranță minim 4 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel și mâner cu cheiță. Prin feroneria Winkhaus se îngreunează considerabil forțarea ferestrelor, și toți ai casei se bucură de un trai liniștit, fără grija răufăcătorilor.

Clasa RC2

Este un nivel superior de protecție, pe care Izotec ți-l recomandă la ferestre de parter şi ferestre de pivniţă sau demisol, precum şi uşi de balcon sau uși de terasă. Nivelul RC2 impune, conform standardului, minim 7 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel, mâner cu cheiță, pachet de sticlă antiefracție.

Clasa RC3

Nivelul RC3 impune un număr minim de 16 puncte de blocare a ferestrei, cu bolțuri și plăcuțe de siguranță din oțel, mâner cu cheiță și sticlă antiefracție. Este recomandat pentru ferestre de parter și ferestre de pivniță sau demisol, precum și pentru uși de balcon.

Elementele de siguranță de la toate gradele RC țin cont de specificațiile tehnice venite de la producătorii de feronerie și se pot aplica pe ferestre de dimensiuni adecvate. De exemplu, nu se poate aplica gradul de siguranță RC3 la o fereastră mică de baie.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Sursa: www.freepik.com

Feronerie performantă pentru izolarea locuinței tale

Pe lângă siguranță, o feronerie de calitate te ajută și la izolarea ferestrelor și ușilor din casa ta:

Scapi de mucegai

Știi ce deranjante sunt depunerile de mucegai: miros urât, distrug tencuiala, strică aspectul camerei și mai ales sunt periculoase pentru sănătate. Optează pentru ferestre cu deschidere în plan paralel, pe 6 mm, și astfel beneficiezi în orice moment de o aerisire optimă, fără să răcești încăperile iarna și fără să intre căldura de afară în anotimpul cald. Și dacă pleci cu familia în concediu poți să aerisești casa liniștit, fără teamă că-ți intră hoții în casă și fără grija prafului, a picăturilor de ploaie sau a insectelor. Iar din exterior nu se vede că fereastra este deschisă în plan paralel pe 6 mm, așa că beneficiezi de acest avantaj în deplină siguranță.

Scapi de condens pe geamuri

Dacă folosești feronerie de calitate menții umiditatea din locuință în parametri normali și previi apariția condensului, indiferent de anotimp. Montează ferestre premium cu multiple opțiuni de deschidere, pentru o aerisire optimă și o ventilație superioară.

Izotec îți recomandă ferestre premium Izo3+ ce asigură aerisirea lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, datorită echipării standard cu microventilație. Ai și opțiunea de ferestre cu deschidere în plan paralel, pe 6mm, pentru aerisire discretă și silențioasă.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Economisești energie

Când reușești o izolare mai bună a casei, și pierderile de căldură sunt mai mici, așa că faci economii la factura de energie. Optează pentru ferestre cu deschidere în plan paralel, pe 6 mm, căci astfel aerul proaspăt intră mai lent și mai uniform în încăpere, fiind încălzit în același timp la temperatura camerei. Instalațiile de încălzire sau climatizare sunt exploatate eficient, ceea ce duce la economie de energie și de bani.

Iar ca să economisești inteligent, poți să optezi pentru 3 garnituri la ferestre, deoarece această dotare suplimentară face diferența în materie de izolare termică și evident că determină reducerea semnificativă a facturilor de energie. În plus, cele 3 garnituri de pe profilul PVC protejează mai bine și feroneria împotriva umidității și astfel asigură o rezistență mai mare în timp a ferestrei.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie specială pentru aerisire controlată în fiecare cameră

Te-ai convins de importanța feroneriei de calitate pentru ferestrele și ușile PVC. Iată cum să beneficiezi de tot confortul pe care ți-l asigură un aer curat și proaspăt zi de zi, în fiecare cameră din locuință:

Feronerie pentru living

Este locul unde stai comod pe canapea și vizionezi filmul preferat, aici întâmpini oaspeții și te bucuri de masa de duminică în familie. Chiar și cei mici se mai joacă pe aici, iar animalul tău de companie are locul lui preferat lângă fereastră. Livingul este cea mai spațioasă cameră din casă, așa că trebuie să fie bine aerisită în permanență.

Dacă ai terasă sau balcon direct din living, montează uși culisante, care permit o aerisire facilă, chiar dacă încăperea este de mari dimensiuni. Folosește feronerie pentru uși special concepută ca să ai confort și siguranță.

Alege ferestre cu deschidere perimetrală pe 6mm ce asigură aerisirea în liniște, chiar dacă afară sunt zgomote deranjante. Fără geamuri trântite, fără picături de ploaie pe covor, așa că poți să-ți vezi de treburi, camera de zi este în regulă!

Reține că nu este recomandat să montezi ferestre cu deschidere oscilobatantă în living, mergi pe varianta de ferestre cu deschidere perimetrală, ca să stai liniștit că nu intră nimeni în casă, iar copiii sau pisica nu se strecoară în curte fără știrea ta.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie pentru terasă și balcon

Alege uși de terasă cu suprafețe vitrate de mari dimensiuni și elemente de feronerie cu nivel maxim de protecție, pentru că este vorba despre zone exterioare expuse la condiții meteo de tot felul și la încercări de intrare prin efracție.

Montează feronerie din clasa de siguranță RC2, cu deschidere în plan paralel pe 6mm sau cu balamale ascunse, pentru un design deosebit și securitate sporită în utilizare.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie pentru dormitor

Camera unde dormi trebuie să fie foarte bine aerisită, ca să te bucuri de un somn sănătos și odihnitor. Este important să alegi pentru dormitor feronerie de calitate pentru ferestre 3D, ca să reduci nivelul de zgomot ce vine de afară, să poți ține geamul deschis peste zi fără grija că intră căldură, praf sau insecte, iar seara când te duci la culcare, încăperea să fie deja perfect aerisită.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie pentru bucătărie

Laboratorul casei, unde sunt pregătite bunătățile culinare, este și camera cel mai greu de aerisit, din cauză că aici se formează abur, fum, umezeală, mirosuri de tot felul.

Alege ferestre mari, care să-ți ofere mai multă lumină naturală și amplasează inteligent mobilierul de bucătărie, de exemplu pune chiuveta la geam, ca să te bucuri de aer curat și să uiți de stresul pe care-l ai cu spălatul vaselor.

Montează un blat la fereastră, lângă zona de gătit, ca să ai un loc vesel și luminos unde să-ți savurezi cafeaua de dimineață și să începi ziua cu energie și optimism.

Te bucuri de aceste amenajări cu ajutorul unor ferestre Izotec cu balamale ascunse, care îți oferă lumină din belșug, aerisire pe toată durata zilei, rezistență superioară și o curățare mai facilă, ceea ce este un lucru grozav, pentru că ferestrele din bucătărie se murdăresc foarte repede.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie pentru baie

Aerisirea băii este o piatră de încercare pentru toate locuințele. Trebuie să fie eliminate mirosurile neplăcute, condensul, umiditatea excesivă care poate duce la formarea mucegaiului, iar toate acestea sunt posibile prin montarea unor ferestre mari, prevăzute cu elemente de feronerie care să asigure în permanență o aerisire controlată.

Alege ferestre cu sisteme de feronerie cu microventilație inclusă în standard, ce permite rabatarea canaturilor ferestrelor în 4 trepte, pe distanțe diferite. Astfel se poate face o aerisire de durată, fără pierderi semnificative de energie.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Feronerie elegantă pentru un design interior atractiv

Pe lângă caracteristicile amintite (siguranță, izolație, aerisire) elementele de feronerie sunt importante pentru designul ferestrelor și ușilor din casă. Ai la dispoziție o gamă largă de culori și modele, ca să alegi echipamentele metalice în funcție de culorile pe care le au tâmplăria PVC, mobilierul, tapetul și accesoriile decorative din fiecare cameră.

izotec.ro importanta feroneriei de calitate

Specialiștii Izotec îți stau la dispoziție cu sugestii și recomandări pentru elemente de feronerie care asigură utilizarea optimă și pe termen lung a ferestrelor și ușilor din locuința ta.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?