Sursa foto: www.freepik.com

Suprafața vitrată a ferestrelor: Ce trebuie să știi?

Ce înseamnă suprafață vitrată

Suprafața vitrată reprezintă suprafața geamurilor prin care trece lumina, așa că mare atenție să n-o confunzi cu întreaga suprafață a ferestrei. Diferența dintre ele vine de la tâmplărie și se referă la tocuri de geam, nervuri de ferestre și segmentări ale sticlei pentru a obține diferite modele de ferestre.

Poți observa la casele construite în stil clasic că dimensiunea ferestrelor este mică, iar lumina pătrunde în camere pentru o scurtă perioadă, razele solare fiind obturate de elementele constructive ale ferestrelor.

Acest inconvenient a fost eliminat prin proiectarea de ferestre PVC cu geam termopan ce oferă posibilitatea unor suprafețe vitrate de mari dimensiuni și nu necesită segmentări care să diminueze fluxul de lumină naturală ce intră în locuință pe toată durata zilei, în orice anotimp.

Tehnologiile moderne permit adaptarea designului locuinței la caracteristicile de temperatură și unghi solar, așa că nu vei avea aceeaşi căldură printr-o suprafaţă vitrată pe timp de vară față de perioada rece. Este falsă ideea conform căreia o fereastră de dimensiuni mai mari va afecta confortul termic din casă pentru că soarele va fi prea puternic în anotimpul estival, iar iarna frigul va pătrunde mai mult.

De fapt, cu cât este mai mare suprafața vitrată a ferestrei, cu atât este mai bine pentru casa respectivă și pentru oamenii care locuiesc în ea: vor avea o atitudine pozitivă și o stare de sănătate mai bună, deoarece expunerea la lumină naturală are beneficii importante pentru întregul organism.

Îți prezentăm în continuare cele mai importante criterii pe care Izotec ți le propune atunci când vrei să alegi ferestre și uși pentru o casă modernă, confortabilă și eficientă energetic.

izotec suprafata vitrata

Sursa foto: www.freepik.com

Cum obții cea mai bună suprafață vitrată

  • Alege sticla potrivită pentru vitraje de calitate

Optează pentru cea mai bună variantă de sticlă pentru ferestre termopan în funcție de locul unde se află geamurile respective și de condițiile în care urmează să fie folosite.

Se recomandă sticla cu control solar și termic pentru ferestre cu suprafețe vitrate mari, care să-ți ofere lumină naturală din belșug, indiferent de anotimp. Un avantaj suplimentar al montării unor astfel de geamuri îl reprezintă economiile la energie, care înseamnă un plus la bugetul familiei și în același timp un pas înainte către o casă eficientă energetic.

O suprafață vitrată de dimensiuni impresionante nu reprezintă un pericol de spargere sau crăpături, dimpotrivă: ai la dispoziție sticlă de siguranță, la care geamurile stratificate sunt alcătuite din două sau mai multe foi de sticlă asamblate cu unul sau mai multe filme de PVB (polivinil butiral). Acestea au o excelentă rezistență mecanică la îndoire, iar la spargere se fragmentează în cioburi foarte mici, fără risc de lovire sau rănire.

Ca să fii sigur c-ai achiziționat cea mai bună variantă de ferestre termopan alege pachete cu 3 rânduri de sticlă, ce asigură o izolare termică cu 30% mai bună decât cele cu 2 straturi și o izolare fonică superioară, de până la 33 db.

Sursa foto: www.freepik.com

  • Alege termopane colorate care să pună în valoare suprafața vitrată

Ca să te bucuri de cele mai agreabile suprafețe vitrate pentru ferestre PVC premium alege diferite culori și texturi disponibile în gama de geamuri termopan. Vei beneficia de un design modern, iar locuința va avea un aspect vesel și îngrijit.

Tâmplăria PVC este foarte versatilă în ceea ce privește gama cromatică pe care o ai la dispoziție, așa că poți încerca diverse combinații de nuanțe și texturi, care să pună în valoare orice suprafață vitrată de exterior sau de interior. Mai mult, poți să creezi suprafețe vitrate originale folosind sablare sau imprimare direct pe sticlă, pentru un plus de efect vizual și un grad sporit de intimitate.

Ai la dispoziție opțiuni de vopsire și înfoliere profile PVC, pentru prevenirea decolorării și crearea unui design interior unitar. Optează pentru culorile preferate din peste 60 de personalizări cromatice în culori RAL, folieri metalice termorefractare și culori spectrale.

Izotec îți pune la dispoziție Acrylcolor, care reprezintă un proces inovator de colorare creat de producătorul german Gealan, pentru o rezistență superioară a culorilor pe suprafețe acrilice.

izotec-culori-ferestre-termopan

Sursa foto: www.freepik.com

  • Montează feronerie de calitate pentru siguranță și confort

Suprafața vitrată se referă la geamul unei ferestre, dar eficiența ei este sporită prin tâmplărie PVC și de feronerie de calitate, care să asigure toate dotările de siguranță necesare pentru o utilizare îndelungată, la parametrii doriți.

Utilizează calculator termopane de la Izotec ca să alegi ferestrele potrivite nevoilor tale de confort și să menții coeficientul de transfer termic la valori mici, pentru a asigura eficiența energetică a casei.

Montează ferestre 3D și optează pentru feronerie de calitate, care să-ți ofere siguranță maximă în orice condiții. Astfel te vei putea bucura de suprafețe vitrate de mari dimensiuni, fără griji legate de rezistența unor profile PVC, nivelul de izolare termică și fonică sau capacitatea de apărare împotriva pericolelor exterioare (fenomene meteorologice, accidente, spargeri, încercări de intrare prin efracție).

Știi bine că ferestrele sunt ochii casei, pe unde intră lumina soarelui și bucuria fiecărei zile. Așa cum îți plac ochii mari, frumoși și sănătoși, la fel și în cazul geamurilor din locuința ta vei alege suprafețe vitrate largi, cu aspect plăcut și design modern. Cât despre partea cu sănătatea, au grijă specialiștii de la Izotec să-ți pună la dispoziție toate elementele constructive, dotările și accesoriile necesare pentru o funcționare optimă, vreme îndelungată.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?