Sursa foto: www.shutterstock.com

Cum alegi ferestre potrivite pentru locuința ta

Fiecare om se simte bine într-un anumit tip de locuință, iar amenajările interioare le realizează exact așa cum îi place. Și în cazul tău acest lucru înseamnă că deciziile în legătură cu achizițiile de echipamente pentru casă le iei în strânsă legătură cu stilul pe care vrei să-l aibă încăperile și în funcție de nevoile tale specifice, legate de confort și siguranță.

Un living spațios, mobiliat minimalist, o bucătărie open space cu o terasă însorită, un dormitor liniștit și confortabil, o mansardă călduroasă sau o baie luxoasă – oricare ar fi prioritățile tale în materie de design interior, te bazezi pe unul dintre cele mai importante elemente: ferestrele termopan.

Ca să-ți fie mai ușor atunci când îți cumperi ferestrele pentru casă, îți prezentăm în continuare câteva sfaturi despre cum să alegi geamuri termopan care să fie pe placul tău, din toate punctele de vedere: să fie frumoase, să funcționeze și să fie la un preț bun.

Ai nevoie de mai multă lumină naturală: alege ferestre termopan de dimensiuni mari

izotec ferestre potrivite

Sursa foto: www.shutterstock.com

Lumina naturală este esențială pentru sănătatea fizică și mentală, asigură aportul necesar de vitamina D și este în fiecare zi un prilej de bună dispoziție. Atunci când alegi ferestre pentru încăperile din locuință și vrei să te bucuri cât mai mult de razele soarelui, alege ferestre de mari dimensiuni și cu  pachete de sticlă cu 3 foi sau tripan. Combină sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E) ca să asiguri temperatura și liniștea mult dorită în interior, indiferent de anotimp sau de momentul din zi.

Vrei să plătești facturi mai mici la energie: alege termopane cu 3 garnituri de izolare

Sursa foto: www.shutterstock.com

Izolarea termică a locuinței este cea mai sigură metodă de reducere a facturii pentru electricitate și gaze. Te-ai ocupat de  termoizolarea pereților și modernizarea instalațiilor de încălzire, dar cel mai important pas este să montezi tâmplărie termoizolantă, pentru că doar ferestrele termopan premium fac diferența între o casă confortabilă și o construcție rece și umedă, în care treci iarna doar cu mari cheltuieli pentru încălzire.

Alege fereastra Izo3+ cu 3 garnituri de izolare și cu adâncime de minimum 74 mm, la care să montezi pachet de sticlă tripan. Majoritatea profilelor de la ferestrele obișnuite au 2 garnituri, însă pentru un coeficient redus de transfer termic alege profile PVC cu 3 garnituri de izolare. Cea de-a treia garnitură are ca rol principal izolarea termică, astfel încât investiția în aceste ferestre termopan se recuperează rapid, prin faptul că facturile la electricitate și la gaze sunt semnificativ mai mici.

Vrei o locuință sigură în orice situație: alege ferestre cu feronerie antiefracție

izotec ferestre potrivite

Sursa foto: www.shutterstock.com

Ferestrele nu trebuie să fie doar frumoase și să asigure izolația termică a unei locuințe.

Este foarte important să te simți în siguranță atunci când ești acasă, și mai ales să-ți știi familia protejată în fața pericolelor de tot felul: dezastre naturale, fenomene meteo, temperaturi extreme, accidente, atacuri din partea hoților.

Alege feronerie antiefracție activPilot care vin de la furnizorul german Winkhaus! Izotec a creat modelul Activ Pilot Plus, ce se deosebește de restul ferestrelor care folosesc același sistem de feronerie prin microventilația pentru aerisire în 4 trepte, dispozitiv 3 în 1 (ridicător de canat, blocator cu bilă și mecanism care împiedică  manevrarea greșită). În plus, ferestrele premium Izotec au 2 plăcuțe cu rol de blocatori de oțel pentru închiderea de siguranță a ferestrei.

Ai nevoie de protecție suplimentară pentru camera copiilor: alege ferestre cu sticlă de siguranță

izotec ferestre potrivite

Sursa foto: www.shutterstock.com

Pentru ca cei mici să se joace fără riscuri la ei în cameră, chiar și atunci când nu-i supraveghezi, alege ferestre termopan cu sticlă de siguranță. Izotec îți pune la dispoziție geamuri stratificate de securitate ce sunt alcătuite din mai multe foi de sticlă lipite între ele cu unul sau mai multe filme de PVB (recomandăm montaje cu sticlă de siguranță și pachete de sticlă cu 3 foi de geam).

Beneficiezi de protecție împotriva rănirii (fragmentele de sticlă rămân lipite de filmul de laminare), protecție împotriva căderii (în caz de spargere, se pot reține corpurile care au determinat spargerea geamurilor), protecție împotriva vandalismului și efracției, protecție împotriva razelor UV și protecție fonică.

Vrei aer curat în permanență, în toată casa: alege ferestre cu aerisire controlată

Sursa foto: www.shutterstock.com

Stai la bloc într-un oraș aglomerat și ai nostalgia zilelor petrecute la casa de la țară, cu aer curat, liniște și miros de fân. Poți să îți amenajezi încăperile din locuință, astfel încât să te bucuri de tihna și confortul pe care ți le dorești, în fiecare zi.

Alege de la Izotec ferestre 3D cu deschidere perimetrală, echipate cu feronerie Winkhaus, ce se deschid de jur-împrejurul canatului, care se depărtează ușor de ramă, la o distanță de 6 mm. Prin această modalitate de aerisire controlată vei beneficia de aerisire pe toată durata zilei, fără neplăcerile cauzate de praf, alergeni, insecte, mirosuri neplăcute sau umezeală care să ducă la formarea de condens, igrasie sau mucegai.

Spațiul îngust care se formează pe tot perimetrul ferestrei asigură aerisirea silențioasă, fără curenți de aer, fără ferestre trântite. Dacă în poziția de deschidere oscilantă poate pătrunde ploaia, atunci când alegi deschiderea perimetrală ești la adăpost, chiar dacă afară sunt fenomene meteo extreme, precum furtună sau vânt puternic. Iar nivelul de protecție este maxim, pentru că fereastra este blocată, chiar și atunci când este deschisă pe 6 mm, cu ajutorul unor elemente de siguranță realizate din oțel.

Ai nevoie de o cameră în plus: închide balconul cu geamuri termopan

izotec ferestre potrivite

Sursa foto: www.shutterstock.com

Când vine vorba despre transformări în locuință, cea mai obișnuită acțiune este închiderea balconului, pentru că astfel asiguri un nivel constant de căldură la interior, te bucuri de liniște și creezi un spațiu suplimentar pe care poți să-l folosești așa cum vrei: ca loc de relaxare, birou pentru lucrul de acasă, seră de flori, spațiu de joacă pentru copii, zonă pentru fitness și sport ș.a.

Dacă te-ai decis să faci acest pas, Izotec îți recomandă închiderea balconului cu termopan, ca să îmbini utilul cu plăcutul și să mărești suprafața utilă a casei printr-un proiect de amenajări interioare ce îți oferă maximum de confort cu minimul de efort.

Vrei o casă eco: alege cele mai bune termopane pentru eficiență energetică superioară

izotec ferestre potrivite

Sursa foto: www.shutterstock.com

Aparții unei generații tot mai preocupate de problemele de mediu, iar sustenabilitatea reprezintă un obiectiv pe care îl consideri foarte important pentru locuința ta.

În acest sens ai la dispoziție sisteme de profile reciclabile și prietenoase cu mediul înconjurător, recomandate pentru imobile cu un consum redus de energie și pentru case pasive, astfel încât noile tehnologii să te ajute în configurarea de termopane cu înaltă eficiență energetică.

Alege de la Izotec ferestrele termoizolante, antifonice și de siguranță, ferestre oscilobatante, batante și ferestre cu deschidere exterioară, ca să izolezi eficient locuința, iar astfel să reduci  astfel consumul de resurse pentru încălzirea sau răcirea încăperilor și să protejezi resursele naturale, iar în același timp să contribui prin exemplul personal la reducerea poluării și a emisiilor de carbon.

Îți dorești o casă veselă: alege tâmplărie PVC colorată

Sursa foto: www.shutterstock.com

Casa în care locuiești te reprezintă, este o oglindă a personalității tale, așa că, dacă ești o fire veselă și sociabilă, cu siguranță vei dori un plus de culoare pe fațadă și pe pereții exteriori. Stilul arhitectonic al casei îți oferă sugestiile de care ai nevoie pentru combinații originale din paletarul RAL.

Alege tâmplărie PVC în nuanțe vii, roșu, verde sau albastru, iar dacă vrei să adaugi un plus de stil optează pentru texturi clasice, precum stejar auriu, nuc, stejar inchis sau gri antracit. Ai la dispoziție o gamă largă de culori pentru ferestre cu geam termopan, astfel încât apartamentul sau casa în care locuiești să se remarce prin originalitate și bun-gust.

Ține seama de aceste sugestii atunci când personalizezi ferestrele din locuință și alege termopane premium cu eficiență energetică superioară, nivel crescut de siguranță și  aspect mai plăcut, ca să beneficiezi de un confort sporit și să crești valoarea casei în ansamblu.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?