Izotec – fereastra către viitor

Istoric

Ferestrele termopan în România – o piatră de încercare la Piatra Neamț

Suntem IZOTEC GROUP și am început producția de tâmplărie PVC, în anul 2004, în orașul Piatra Neamț. În acea perioadă produceam tâmplărie din metal, dar am decis să ne adaptăm cerințelor pieței și să trecem la nivelul următor: producerea de ferestre moderne, pentru construcții durabile.

Am identificat nevoia oamenilor de a avea ferestre termopan la un nivel înalt de calitate și în același timp la un preț accesibil. Filosofia de business a Izotec Group a revoluționat în ultimele decenii piața românească de ferestre și uși din PVC.

Am reușit să schimbăm mentalitatea românilor, care acum știu să aprecieze ferestre premium la prețuri corecte, știu că ferestrele casei reprezintă mai mult decât o achiziție, sunt o investiție în viitor. Le-am oferit oamenilor garanție 30 de ani pentru ferestre Izotec, iar ei au înțeles că le punem la dispoziție mai mult decât ferestre: le propunem un parteneriat trainic, pe termen lung.

Dezvoltarea activității a impus în scurt timp necesitatea extinderii capacităților de producție. Astfel, după numai 3 ani, Izotec Group și-a relocat activitatea într-un spațiu generos, de 20.000 mp, situat la 10 km de oraș (actualul sediu are 3 unități de producție independente și se află în localitatea Săvinești, județul Neamț).

Pentru siguranţa şi confortul clienților noștri, am investit până în prezent peste 8 milioane de euro în dezvoltarea tehnologică a companiei. Cele mai importante investiții ale companiei au fost în capacitățile performante de producție.

Izotec Group a fost primul producător care a adus în România un centru de prelucrare comandă numerică, pentru o calitate superioară a ferestrelor PVC, la standarde internaționale.

Primele două unități de producție au intrat în funcțiune în anii 2007- 2008. Anul 2017 a marcat o nouă etapă, extrem de importantă în dezvoltarea Izotec – finalizarea celei de-a treia unități de producție proprie, echipată cu cel mai modern utilaj de prelucrare a tâmplăriei PVC din România – centrul de debitare și prelucrare Schirmer, unic în țară la momentul respectiv. Utilajul poate prelucra 300 de piese de tâmplărie în doar 8 ore.

Un sfert din investiții a fost alocat doar pentru ridicarea și echiparea celei de-a treia hale de producție, în perioada 2016-2017.

Pe lângă investițiile în tehnologie și utilaje de producție, s-a investit constant în programe de pregătire a resursei umane dar și în softuri de programare și gestionare a procesului de producție.

Am dezvoltat un sistem performant de management al relației cu clienții, astfel încât să putem acorda atenție maximă acestora pe tot parcursul procesului de vânzare. Izotec Group este în prezent unul din cei mai inovatori producători de tâmplărie PVC din România.

Izotec a deschis fereastra românească spre lumea largă

Prima fereastră românească care a avut marcajul CE a fost la Piatra Neamț, unde întoarce vulturul cu frâna de mână, cum ne place nouă să spunem. Pentru că într-adevăr am privit cu speranță și curaj către crestele performanței și am reușit să fim primii care au deschis ferestrele românești spre lumea largă.

Din martie 2008, procesul de producție din cadrul Izotec Group este atent verificat de specialiști din partea Institului german, fiecare gamă de ferestre Izotec având certificările ift obținute direct de către Izotec Group.

La împlinirea a 10 ani de la obținerea primei certificări pentru marcaj CE din partea prestigiosului Institut european, ift Rosenheim (Germania), Izotec Group a mai marcat o premieră importantă:

În 2018 am susținut – în calitate de producător certificat, dar și datorită focusului pe educație și informare corectă – elaborarea, în limba română, a primului ghid de montaj profesionist editat de ift Rosenheim în colaborare cu publicația de specialitate Fereastra. La acest proiect au fost invitate să participe doar companii naționale sau internaționale certificate de ift Rosenheim în acest domeniu.

fereastra izotec calitate certificata

Recunoaștere nemțească pentru ferestrele de la Piatra Neamț

De la începutul anului 2019, am primit de la ift Rosenheim din Germania, nivelul superior de certificare – ift Qualitat, pentru toate gamele de ferestre Izotec.

În acest moment, suntem printre puținele companii românești care simultan, sunt certificate de ift Rosenheim Germania și au și acest nivel superior de atestare (companiile care mai sunt certificate de Ift Rosenheim, au fie nivel de testare sau fie standard, ambele inferioare celui Qualitat).

Ferestre trainice, pentru case trainice

Produsele Izotec sunt echipate cu materiale de calitate superioară, furnizate de producătorii de top din domeniul tâmplăriei:

 • Profile PVC de la Gealan și Profine (primii 2 producători de profile PVC din lume);
 • Feronerie Winkhaus;
 • Sticlă SaintGobain.

Chiar dacă lucram cu aceiași furnizori ca și alți producători autohtoni, produsele rezultate nu sunt similare. Plusurile unui produs Izotec sunt date de mai mulți factori, precum:

 • Procesul tehnologic complet automatizat;
 • Calitatea superioară a accesoriilor utilizate;
 • Testele constante la care sunt supuse gamele de produse Izotec, de către instituții specializate din domeniu;
 • Focus constant pe îmbunătățirea performanțelor produselor;
 • Softurile avansate de programare, execuție și monitorizare a producției;
 • Echiparea superioară în standard cu elemente de feronerie suplimentare față de ce oferă alți producători;
 • Asigurarea serviciilor de întreținere și reglaje în garanție și post-garanție.

Printre cele mai importante proiecte imobiliare din țară pentru care am produs și am furnizat tâmplăria PVC sunt:  River Towers Iași, Adora Urban Village București, Oscar Residence Iași, West Residential Park București.

izotec fereastra catre viitor complex stejari

Viziune

Viitorul se vede bine de pe Ceahlău

Viziunea Izotec Group este de a ajunge unul din primii 5 furnizori de tâmplărie PVC din România.

Dorim să oferim în mod constant clienților noștri produse de calitate superioară, cu garanție și siguranță în utilizare.

În același timp, dorim să fim un real suport pentru partenerii de afaceri, prin furnizarea de sprijin operațional, logistic, tehnic și informațional.

Selectăm atent și colaborăm doar cu furnizori de materii prime verificate și certificate, astfel încât să fim recunoscuți și apreciați pentru standardul ridicat de calitate și siguranță al produselor noastre.

În același timp, ne dorim să fim cel mai inovator producător de tâmplărie PVC din România, ca să aducem un suflu nou în domeniul construcțiilor.

Ne-am propus (și am pus în practică de 3 ani încoace), să fim primii care schimbă modul de comunicare cu clienții, primii care oferă ALTFEL de servicii de consiliere și primii care implementează un nou model de vânzare a tâmplăriei PVC.

Noi aducem un aer proaspăt în industria construcțiilor românești!

Ne inspirăm din experiență, din interacțiunea cu oamenii și ne motivează miile de clienți mulțumiți de produsele noastre. Testăm variante constructive, ascultăm opiniile specialiștilor și sugestiile colegilor, venim mereu cu ceva nou, inovația este în ADN-ul Izotec Group și stă la baza viziunii noastre pe termen lung.

Am identificat nevoia oamenilor de a avea ferestre termopan cu 3 garnituri, la un nivel înalt de calitate și în același timp la un preț accesibil. Filosofia de business a Izotec Group a revoluționat în ultimele decenii piața românească de ferestre și uși din PVC.

Vocația inovativă a Izotec Group a făcut diferența și astfel am demonstrat că se poate produce o fereastră calitativă cu 3 garnituri la nivelul de preț pentru 2 garnituri. Acest lucru a fost posibil prin redefinirea proceselor de business, eficientizarea liniilor de producție și calcularea marjelor pe termen mai lung, de 5-7 ani.

A fost o piatră de încercare pentru activitatea companiei noastre, dar am găsit soluții calitative pe termen lung împreună cu furnizorii, specialiștii în proiectare, producție și montaj.

Am reușit să schimbăm mentalitatea românilor, care acum știu să aprecieze ferestre premium la prețuri corecte, știu că ferestrele casei reprezintă mai mult decât o achiziție, sunt o investiție în viitor. Le-am oferit oamenilor garanție 30 de ani pentru ferestre Izotec, iar ei au înțeles că le punem la dispoziție mai mult decât ferestre: le propunem un parteneriat trainic, pe termen lung.

Nemții vor cumpăra ferestre românești de la Piatra Neamț

După 20 de ani de la prima vizită într-o fabrică de tâmplărie PVC din Germania, viziunea Izotec Group este de anvergură europeană și internațională.

Avem capacitatea productivă, tehnologică, inovativă și mai ales resurse umane capabile să creeze produse performante și să ofere servicii de cel mai înalt nivel, astfel încât ferestrele și ușile realizate la Piatra Neamț să fie cumpărate și montate pe clădiri de birouri, case și blocuri de locuințe din Germania și din întreaga lume.

izotec fereastra catre viitor river towers

Misiune

Misiunea Izotec Group este de a oferi în mod constant clienților noștri produse de calitate superioară, cu garanție și siguranță în utilizare.

Vrem să contribuim la îmbunătățirea vieții celor din jurul nostru, să-i informăm cât mai complet despre performanțele tâmplăriei PVC. Prin consiliere și explicații detaliate, clienții noștri pot să evalueze corect importanța investiției pe care o fac pe termen mediu și lung, să aleagă cel mai bun nivel de siguranță și confort pentru ei și familiile lor.

Ca strategie de dezvoltare, am ales să punem accentul pe promovarea și recomandarea cu prioritate a produselor din gama ferestre premium, indiferent că este vorba despre proiecte imobiliare de amploare, sedii de companii sau de echiparea locuințelor particulare.

Aplicăm zi de zi misiunea noastră și ne bucură sa vedem că a crescut numărul clienților care înțeleg valoarea reală a investiției în tâmplărie de calitate și beneficiile pe termen mediu și lung:

 • locuințele sunt mai sigure la tentativele de spargeri ale hoților;
 • cheltuielile de întreținere sunt mai mici, datorită izolării termice superioare;
 • trăiesc într-un mediu mai sănătos, mai confortabil, datorită aportului mai mare de lumină naturală și aerisirii performante și controlate.

Vrem să dăm tonul în industria autohtonă, prin nivelul de tehnologie utilizat și astfel să contribuim la creșterea competitivității produselor românești pe piața externă.

Implicare în sprijinul comunității

Suntem o companie cu tradiție în Piatra Neamț, iar oamenii de aici reprezintă cea mai importantă resursă a Izotec Group, forța creativă care însuflețește activitatea noastră de două decenii pe meleagurile moldovenești.

Derulăm constant acțiuni CSR, credem că responsabilitatea socială corporativă este modul prin care putem îmbunătăți viața oamenilor. Ne implicăm activ pentru a sprijini comunitatea locală, atât la nivel social și educațional, cât și prin ajutorul acordat unor proiecte edilitare și programe de integrare profesională.

Promovăm sistemele de educație și formare profesională (VET) pe model european, bazate pe furnizori valoroși de educație și formare profesională. Susținem dezvoltarea parteneriatelor sociale pentru dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic și ocuparea forței de muncă la nivel local și regional.

Valori promovate

Profesionalism

Perfecționăm continuu sistemele și procedurile de lucru, pentru a demonstra o atitudine responsabilă față de toți clienții firmei și a crește nivelul de satisfacție, atât față de parteneri cât și față de angajați.

Performanță

Investim constant în tehnologie pentru a crește calitatea și siguranța produselor și serviciilor oferite clienților Izotec Group.

Prin testarea și certificarea constantă a produselor, furnizăm  ferestre și uși sigure, cu un grad ridicat de fiabilitate și rezistență în exploatare.

Eficiență/ simplitate

Creăm, aplicăm și respectăm proceduri de lucru clare, nu folosim soluții complicate. Metodele de lucru simple conduc la transmiterea informațiilor corecte către clienți, și îi ajută pe aceștia să ia cele mai bune decizii în alegerea tâmplăriei PVC. Izotec Group promovează eficiența prin competență și seriozitate.

Meșteșug bine gospodărit, pentru lucru temeinic!

Spirit de echipă

Succesul companiei este rezultatul implicării tuturor colegilor din Izotec Group. Am reușit să fim o companie puternică și stabilă doar prin dezvoltarea unui mediu de lucru prietenos, cu relații de muncă bazate pe solidaritate și spirit de echipă.

Pro-activitate

Ne preocupăm constant să avem angajați cu un nivel ridicat de pregătire. Investim în dezvoltarea lor personală și încurajăm studiul permanent. O echipă cu oameni bine pregătiți reprezintă cea mai bună resursă pentru valorificarea oportunităților din piață, promovarea soluțiilor inovative și identificarea acțiunilor optime pentru atingerea obiectivelor generale ale companiei.

Pasiune

Priceperea în proiectare, disciplina în producție, efortul de a merge mai departe, toate acestea au la bază pasiunea pentru ceea ce facem. Izotec Group este o companie 100% românească, iar acest lucru reprezintă un motiv de mândrie și ne motivează să continuăm cu același entuziasm, să îndrăznim să visăm și să creăm viitorul începând încă de azi.

Respect

Omul sfințește locul, iar a rămâne om în lumea dură a afacerilor a reprezentat și reprezintă pentru fiecare angajat al Izotec Group o filosofie de viață și o atitudine profesională asumată în activitatea de zi cu zi. Respectul pentru clienți, pentru colegi și colaboratori interni și externi reprezintă o valoare de bază a filosofiei noastre de business.

Când producem o fereastră ne întrebăm cel mai important lucru: aș monta fereastra aceasta la mine acasă? Este cea mai bună soluție pentru oameni? Iar acest mod de a privi lucrurile ne caracterizează în tot ce facem.

Inovație

Păstrăm mereu mintea deschisă și credem că inovația este cel mai bun mod prin care putem evolua și ne putem scrie viitorul așa cum ni-l dorim, ca să devenim un reper al excelenței în business, un model pentru companiile românești și un cluster de tehnologie în domeniul ferestrelor PVC.

Aceasta este povestea noastră, Izotec Group. Te așteptăm alături de noi, cu entuziasm, idei și hărnicie, să fim împreună românii care au urcat pe Pietricica, au privit cu speranță spre Ceahlău și au învățat că prin seriozitate, tenacitate și inovație poți ajunge acolo unde se avântă vulturii.

A fost util acest articol?