Era marţi. Eu şi colegii mei eram pregătiţi să mergem în vizită la fabrica Izotec. Activitatea a fost planificată cu mult timp înainte, pentru a fi desfăşurată în cadrul programului numit “Şcoala Altfel”.

Fabrica Izotec are sediul în localitatea Săvineşti, lângă municipiul Piatra-Neamţ.

Cu toţii am ieşit în curtea şcolii, însoţiţi de domnul învăţător, aşteptând cu nerăbdare să plecăm. Pe terenul de sport erau parcate un autoturism Logan şi un microbuz, înscripţionate cu sigla Izotec. Eu am urcat în microbuz, alături de colegii mei şi de domnul învăţător.

Am ajuns după vreo jumătate de oră. O doamnă brunetă ne-a făcut poze în faţa fabricii, la coborârea microbuz. După ce ne-am liniştit, ne-a făcut un instructaj de protecţia muncii, atrăgându-ne atenţia să nu punem mâna pe utilajele din fabrică.

În curtea fabricii am văzut nişte suporturi pe care erau aşezate materiale utilizate la confecţionat geamuri. Erau nişte bare lungi de 6 metri, după cum ne-a precizat ghidul.

La scurt timp, tatăl Ioanei Blaga, colega mea, cel care lucrează ca inginer acolo, ne-a condus în fabrică. Am văzut mai întâi un robot care tăia diferite materiale cu o precizie uimitoare, un altul care capsa rama geamurilor şi un domn care verifica pe calculator dacă ferestrele erau confecţionate corect.

Ne-am continuat vizita. Am ajuns în faţa unor lumini orbitoare. Erau nişte neoane verzi care permiteau să observi dacă geamurile sunt zgâriate.

Am vizitat birourile inginerilor şi biroul directorului, cel care conduce toată activitatea din fabrică.

 

 

Ultimul pas l-am făcut în showroom-ul fabricii, unde ne aştepta aceeaşi doamnă brunetă care ne întâmpinase la sosire. Aici erau expuse toate modelele de ferestre din termopan care puteau fi comandate. Doamna avea pentru noi o surpriză. Dintr-o cutie mare de carton, a scos pentru fiecare câte o cană inscripţionată cu sigla Izotec şi numele noastre, ca să ne amintim peste ani că am fost acolo. Când am primit căniţa am simţit că şi eu fac parte din acea instituţie.

A fost o experienţă de neuitat!

 În viitor aş dori să lucrez şi eu în fabrica Izotec, în calitate de inginer proiectant.

A fost util acest articol?

By | 2017-07-06T11:31:15+00:00 iunie 30th, 2015|Responsabilitate socială|0 Comments