Prețul versus calitatea ușilor și ferestrelor PVC: Cum faci alegerea corectă

Tâmplăria PVC reprezintă o alegere inspirată pentru casa ta datorită gradului ridicat de confort și siguranță pe care îl asigură. Dacă te gândești să îți renovezi locuința, te sfătuim să optezi pentru uși și ferestre din PVC, pentru a beneficia de calitate pentru un preț corect. Află mai multe despre calitatea PVC-ului, despre avantajele acestui material și cum să alegi tâmplăria potrivită.

Avantajele tâmplăriei din PVC

PVC-ul este un material rezistent, durabil și un bun izolator. Iată care sunt principalele avantaje ale utilizării unei astfel de tâmplării.

Asigură un confort termic ridicat

Tâmplăria modernă din PVC reduce foarte mult transferul termic și previne pierderile de căldură din interior, dar și pătrunderea frigului sau căldurii excesive din exterior. Variantele premium pot fi dotate cu 3 garnituri de izolare și au o adâncime de profil mai mare de 70 mm. Astfel, poți alege o fereastră dotată cu trei foi de sticlă, care asigură o izolare termică superioară.

Tâmplăria modernă oferă un confort sporit atât în timpul iernii, dar și în timpul verii, menținând o temperatură constantă în locuință. În plus, acest aspect este avantajos și pentru un consum mai mic de energie electrică.

Asigură o izolare fonică foarte bună

Tâmplăria PVC beneficiază de un sistem de închidere etanș datorită feroneriei de calitate, care asigură o izolare fonică superioară. Acest aspect este asigurat și de pachetele de geam termopan cu 3 foi de sticlă. Pe lângă proprietățile sale termice, ele oferă rezultate superioare și din punct de vedere al izolării fonice. Optează pentru aceste ferestre dacă locuiești într-o zonă aglomerată.

calitatea tamplariei pvc

Asigură o bună protecție antiefracție

Tâmplăria noastră din PVC vine cu sisteme eficiente de închidere, testate și certificate internațional. Asigurăm o echipare superioară în standard, astfel încât ferestrele și ușile să poată fi manevrate cu ușurință, dar să asigure un grad sporit de siguranță și confort utilizatorilor.

Grad ridicat de rezistență

Acest tip de tâmplărie este recunoscut pentru durabilitatea sa. PVC-ul este rezistent la intemperii și șocuri, deoarece este întărit la interior cu armături solide din oțel de calitate. Așadar, nu trebuie să îți faci griji că se va deforma sau își va schimba aspectul de-a lungul timpului. De asemenea, tâmplăria va avea nevoie de întreținere minimă pentru a te asigura că va rămâne complet funcțională.

Cum să alegi tâmplărie PVC de calitate

Iată care sunt criteriile la care ar trebui să fii atent atunci când alegi uși și ferestre din PVC, precum și feroneria pentru acestea.

Alegerea ușilor

Ușile cu profile PVC de calitate asigură un grad ridicat de siguranță, dar și un aspect plăcut. Acestea beneficiază de geam termoizolant, a cărui sticlă poate fi disponibilă în mai multe modele. De exemplu, poți opta pentru un geam securizat, cu un grad mai ridicat de rezistență, sau pentru unul cu model decorativ. Te poți decide asupra tipului de geam în funcție de localizarea ușilor.

De asemenea, acest factor te va ajuta și să alegi modalitatea lor de închidere. Pentru ușile exterioare, în special pentru ușa de la intrare, alege un sistem de închidere cu cheie sau care se blochează automat.

În cazul ușilor către balcon, terasă sau a celor din interiorul locuinței, poți opta pentru un sistem ceva mai “lejer”. Poți alege fie uși culisante, fie uși care au un sistem de închidere similar cu cel al ferestrelor. Deși acestea nu sunt la fel de securizate, ele asigură în continuare o închidere etanșă și o bună protecție termică și fonică.

calitatea tamplariei pvc

Alegerea ferestrelor

Ferestrele din PVC pot păstra mult mai bine căldura în interior comparativ cu cele cu tâmplărie din lemn sau cu alte tipuri de geamuri.

Primul lucru la care ar trebui să fii atent când alegi ferestrele este profilul PVC. Este recomandat ca acesta să aibă o adâncime de montaj mai mare de 70 mm și să aibă 3 garnituri în zona tocului, pentru o bună izolare. De asemenea, ele ar trebui să aibă un număr de 6 camere și, pe interior, profilul să fie consolidat cu armături din oțel.

Sticla este un alt factor important în alegerea ferestrelor. Pentru o izolare cât mai bună, alege o fereastră formată din 3 folii de sticlă, separate pe interior de o baghetă realizată tot din PVC. Poți opta pentru diverse tipuri de ferestre și în funcție de gazul dintre folii, o alegere potrivită fiind argonul.

În funcție de proprietățile lor, există mai multe tipuri de sticlă ce pot fi folosite pentru realizarea ferestrelor, de exemplu sticla cu control termic, sticla de siguranță sau sticla decorativă. Poți opta pentru tipuri diferite de sticlă pentru fiecare folie a ferestrei, în funcție de nevoile tale (de exemplu, sticla Low-E poate fi folosită pentru stratul interior, iar sticla cu control solar pentru stratul exterior).

calitatea tamplariei pvc

Alegerea feroneriei

Elementele de feronerie compun sistemele de închidere și deschidere a geamurilor și a ușilor din PVC. Acestea ar trebui să asigure un mecanism controlat de deschidere și închidere care, în cazul ferestrelor, poate fi în mai multe trepte, iar în cazul ușilor poate fi dotat și cu un mecanism de blocare.

În cazul geamurilor, există echipări suplimentare de siguranță, cu un număr mult mai mare de puncte de blocare a ferestrei față de cele obișnuite. De exemplu, gradul maxim de siguranță RC3, cu care sunt dotate și ferestrele Izotec, are minimum 16 puncte de închidere.

Dacă îți dorești și mai multă siguranță, poți opta pentru opțiunile de închidere cu telecomandă sau cu cod de securitate, disponibile nu doar pentru uși, dar și pentru ferestre.

Standardele de calitate pentru tâmplăria PVC

Ușile și ferestrele din PVC, precum și elementele de feronerie pe care le oferim vin cu garanția calității. Ferestrele Izotec au primit certificarea IFT Quality acordată de către IFT Rosenheim din Germania, una dintre cele mai renumite instituții specializate în tehnica ferestrelor.

Ușile noastre sunt dotate cu elemente de feronerie care oferă un grad ridicat de siguranță, produse de către Winkhaus Germania. Acestea au primit, de asemenea, certificare din partea IFT Rosenheim și sunt recomandate chiar și de către poliția germană.

Produsele noastre sunt sigure, durabile și asigură un confort sporit, respectând toate standardele de calitate la nivel european.

calitatea usilor si ferestrelor pvc

Cât costă o tâmplărie PVC de calitate?

Prețul final al tâmplăriei depinde foarte mult de locuința ta și de toate alegerile pe care le vei face. Pentru a afla exact care este prețul unei lucrări potrivite nevoilor tale, poți folosi calculatorul nostru de preț.

O bună tâmplărie PVC este esențială pentru a asigura siguranța locuinței, pentru a evita pierderile de căldură și pentru a contribui la un consum mai mic de energie. Este important să investești în calitatea PVC pentru a te bucura de numeroase beneficii de durată.

Credit foto: Pexels, Freepik.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?