Anul acesta, la finalul lunii martie, se implinesc 10 ani de cand Izotec Group a obtinut certificarea si permisiunea de a aplica marcajul CE pe produsele proprii. Performanta este cu atat mai deosebita cu cat am fost primul producator de tamplarie PVC din Romania care a obtinut acest statut.

Marcajul CE este obligatoriu pentru produsele exportate în Uniunea Europeană, și în același timp confirmă, pe plan intern, standardul de calitate și performanta al produselor realizate de Izotec Group.

Marcajul CE este un „pasaport” care garanteaza respectarea cerintelor tehnice de siguranta ale produselor, pentru a fi comercializate in mod legal si a permite libera circulatie a produselor pentru constructii in toate tarile UE.

La nivel european, sunt stabilite organismele de evaluare care pot atesta indeplinirea conditiilor de catre un producator si gama sa de produse. Certificare este complexa, si implica un proces amplu de evaluare si monitorizare. In cazul nostru, procesul de certificare a durat mai mult de 1 an. In baza acestor verificari multiple, este emis certificatul catre producator. Certificatele au o durata de valabilitate prestabilita de 3 ani, dar si in acest interval de timp continua procesul de verificare si monitorizare a producatorului si a produselor sale, prin vizitele reprezentantilor organismului de evaluare.

 

Marcajul CE confirma ca produsul finit a fost evaluat inainte de a fi introdus pe piata si ca satisface toate conditiile legislative aplicabile in vederea comercializarii. Aceasta inseamna ca noi, in calitate de producator, am verificat conformitatea ferestrelor Izotec, cu toate cerintele relevante prevazute de legislatie, si am cerut examinarea produselor noastre de catre un organism independent de evaluare a conformitatii, respectiv institutul german ift Rosenheim.

ift Rosenheim este un prestigios institut pentru tehnica ferestrelor, cu sediul in Germania. Infiintat in anul 1966, organismul de certificare are o vasta experienta in domeniul evaluarii si verificarii performantelor produselor pentru constructii, cum este si tamplaria PVC produsa de Izotec Group.

Toate cele 4 game de produse Izotec sunt certificate de ift Rosenheim, pe site-ul institutului pot fi vizualizate documentele (intra aici)

Procesul de productie si gama de produse a Izotec Group sunt certificate in mod continuu, de 10 ani, de institut german – ift Rosenheim.

Aceste certificari vin sa confirme preocuparea noastra constanta pentru cresterea nivelului de calitate al produselor si serviciilor oferite clientilor.

Investim constant in dezvoltarea companiei pentru siguranta si confortul vostru, pentru ferestre si usi tot mai durabile si sigure!

Concluzii

Aplicarea marcajului CE si emiterea declaratiei de performanta de catre un producator se poate face numai dupa ce un organism notificat a eva­luat si verificat constanta performantei produsului si a emis, dupa caz:

  • un certificat de evaluare si verificare a constantei performantei produsului;
  • un certificat de conformitate a controlului productiei in fabrica;
  • un raport de incercare privind evaluarea si verificarea constantei performantei produsului.

De retinut este si faptul ca anumite produse au un semn CE, si sunt importate din China,  acest semn fiind foarte asemanator cu cel al Uniunii Europene. Dife­renta este ca in semnul China Export, cele doua litere nu au un spatiu intre ele, asa cum este semnul european.

Recomandarea noastra este sa verificati cu atentie documentele prezentate de furnizori, pentru a fi in masura sa luati cele mai bune decizii in procesul de achizitie a tamplariei PVC.

Pentru alte detalii şi informaţii referitoare la ferestrele şi uşile Izotec, te invităm să vizitezi showroom-urile noastre sau să ne trimiţi un mesaj.

CONTACTEAZĂ-NE!

A fost util acest articol?