Amenajarea unui balcon modern: Sfaturi și recomandări

Vrei să te simți acasă ca-n vacanță, într-un loc unde să citești liniștit, să scrii sau chiar să tragi un pui de somn. Poți să ai o oază de relaxare la tine în locuință, rapid și fără să cheltuiești mult. Află cum, din următoarele sfaturi și recomandări pentru amenajarea balconului.

Ai mai multă lumină într-un balcon cu geam termopan

Când cauți idei de amenajare pentru balcon, primul lucru la care te gândești este să ai mai multă lumină. Asta înseamnă o viață sănătoasă pentru familia ta și voie bună în casă, căci soarele și cerul senin ne fac pe toți mai veseli și mai optimiști.

Ca să ai un balcon modern și luminos alege sticlă pentru termopane mari, pe toată suprafața deschisă a terasei. Găsești la Izotec sticlă cu control solar, ca să nu fie prea cald în casă vara, iar pe timp de iarnă să păstrezi mai bine căldura în casă.

Te bucuri de un design modern, în linii simple și elegante. Poți să adaugi decoruri pentru ferestre de balcon, așa cum îți place: folii colorate pe geamuri, jaluzele orizontale, jaluzele verticale, rulouri textile. Nu uita de plasele pentru insecte, ca să deschizi liniștit geamurile în serile calde din anotimpul estival.

Obții o cameră în plus prin închiderea balconului cu termopan

Amenajarea modernă a locuinței îți oferă o împărțire mai bună a spațiului din casă: visezi la o bucătărie deschisă, arcade pe holuri și mai ales la o cameră suplimentară. Cum poți să faci acest lucru? Închizi balconul cu termopan!

Îți trebuie ferestre premium, cu trei garnituri de izolare, ca să-ți fie cald și bine pe balcon, chiar dacă ești la doar câțiva centimetri de frigul sau ploaia de afară. Ce poți să faci cu o cameră pe balcon? Ce vrei tu: birou, sală de sport, seră, cămară, loc de relaxare, bar, loc de citit sau un mic salon de cafea.

Recomandare: alege mobilier de grădină, pentru că este mai vesel și îți dă impresia că ești în aer liber, mai ales că florile nu vor lipsi din amenajarea ta de balcon modern. Combină rafturi modulare cu mici dulapuri pe roți, ca să le muți ușor.

Optează pentru geamuri cu aerisire controlată, în 4 trepte, prin sistemul integrat de microventilație, ca să te bucuri de aer curat pe toată durata zilei, fără să ai senzația de spațiu închis. Așa scapi și de efectul de seră, ce apare în zilele prea călduroase.

balcon modern

Mărești camera de zi prin montarea de uși culisante

Poți să ai un balcon flexibil: doi în unu! Este de ajuns să pui uși culisante și ai o cameră separată când închizi ușile, iar când le deschizi mărești livingul. Astfel te bucuri de o cameră de zi spațioasă, chiar și într-un apartament mic.

Este un sfat bun și pentru balcon la bucătărie sau balcon la dormitor. Depinde cum ai împărțită casa. Te vei bucura de mai mult spațiu, pe care să-l amenajezi așa cum îți place. Pui o masă mai mare la care să aibă loc toată familia. Sau poți să muți dulapurile care-ți stau în drum și te încurcă atunci când faci treabă prin casă.

Dacă ai un balcon mic sau unul îngust, alege amenajarea cu uși culisante, ca să ai mai mult loc pentru măsuțe, fotolii, taburete, scaune și alte piese de mobilier.  Este cea mai bună soluție, pentru că folosești la maxim un spațiu pe care altfel nu ai cum să-l amenajezi, din cauza dimensiunilor reduse.

Balcon închis sau deschis – ce amenajare să alegi

Se poartă balconul închis cu geam termopan. Este o amenajare de balcon modern și îți oferă multe opțiuni pentru casa ta, așa cum ai văzut până acum. Dar nu este singura soluție pentru o locuință la bloc sau pentru o vilă.

Poți să alegi un balcon deschis și să pui ferestre PVC cu geam termopan la camera unde este balconul. Așa combini avantajele termopanelor cu varianta tradițională de terasă în aer liber.

Alege cu grijă ferestre care să-ți izoleze bine încăperea, pentru că peretele camerei are contact direct cu exteriorul, nu mai este protejat de pereții de sticlă ai balconului. La fel trebuie să faci și pentru ușa de la balcon. Să ai în vedere tâmplărie PVC cu baghetă caldă, pentru geamuri perfect etanșe, fără risc de condens, umezeală sau pierderi de căldură.

Dacă mergi pe varianta de amenajare balcon deschis trebuie să te gândești și la siguranța casei, ca să nu ai probleme cu hoții care ar putea să intre în locuință urcându-se pe balcon.  Alege ferestre și uși antiefracție, ai multe modele pe care să le combini, ca să se potrivească la designul interior al camerei.

Balcon închis sau deschis – care este mai ieftin? Aici sfaturile sunt împărțite, dar tu hotărăști ce variantă este mai potrivită pentru tine.

Dacă alegi să închizi balconul cu geam termopan stabilește un buget care să includă materiale de calitate și manopera pentru specialiști care să-ți facă o lucrare bună, ca să n-o iei de la capăt cu renovările peste doi-trei ani. Vei avea cheltuieli puțin mai mari, dar rezultatele sunt spectaculoase și mai ales durabile.

balcon modern

Când te decizi pentru balcon deschis, fă lucrul acesta pentru că așa îți place, nu pentru că ai auzit că este mai ieftin. Dacă te gândești că faci economie acum cu o amenajare de balcon realizată cu materiale la prețuri mai mici, o să te coste mult mai scump peste câțiva ani, când o să apară mucegaiul, iar pierderile căldură vor umfla mult facturile la curent și gaze. Pune geamuri termopan la camera care dă spre balconul deschis, optează pentru ferestre cu garnituri suplimentare de izolare și elemente de siguranță.

Ai nevoie de sfaturi de la profesioniști pentru amenajarea unui balcon modern, care să fie și confortabil, și rezistent. Specialiștii Izotec îți pun la dispoziție cele mai bune ferestre PVC. Alegi exact ce ai nevoie cu ajutorul unui configurator și calculator preț ferestre. Astfel găsești cea mai bună variantă de preț, pentru un balcon așa cum îți dorești.

Credit foto: Shutterstock, Pexels, Freepik.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?