Proiectul de showroom Izotec – prezent la Bienala de Arhitectura 2018 – sectia Design interior

Bienala Națională de Arhitectură – România 2018 (BNA) este un important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant din anul 1994, anul ediției inaugurale. Tema ediției din acest an a Bienalei este dedicată unei aniversări cu profundă rezonanță nu numai pentru arhitectură și profesioniștii acesteia, ci și pentru cultura și istoria națională: „100 de ani de Arhitectură în România”.

Ediția din acest an aproape dublează numărul de secțiuni, față de ediția anterioară, pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii, introduce generația arhitecților tineri în competiția națională și se desfășoară, concomitent, în mai multe orașe în strânsă legătură cu evoluția fenomenului arhitectural. Află mai multe detalii pe website-ul Bienalei.

La acest eveniment important pentru breasla arhitecților, suntem onorați să fim prezenți și noi, cu proiectul de showroom Izotec, selectat în secțiunea Design Interior.

Proiectul de amenajare al showroomului Izotec din Piatra Neamț, strada Petru Rareș, a fost realizat de echipa de arhitecţi din București – Silvia Ionescu si Ion Mihai Flondor. Aceștia au urmărit în conceptul de amenajare să păstreze o legătură strânsă cu imaginea vizuală a brandului. Astfel, culorile ce domină spațiul sunt roșu și griul, aflate în echilibru. Stilul de amenajare îmbină elementele industriale precum cadrele metalice, betonul aparent și elemente minimaliste, implementate la nivelul mobilierului și a corpurilor de iluminat.

Din punct de vedere arhitectural spațiul a fost o provocare datorită dimensiunilor reduse. Având acest cadru limitat, arhitecții au dorit să mărească spațiul prin mici trucuri vizuale, precum culori deschise cu accente colorate, lumini direcționate, piese de mobilier strict funcționale pentru a nu aglomera inutil spațiul.

Laitmotivul ce definește conceptul de amenajare este legătura dintre cele doua spații destinate publicului. Aceasta se realizează printr-o bandă roșie ce ne întâmpină de la intrare, prin intermediul cadrului ce marchează accesul, și continuă la nivelul plafonului unind cele două spații. Astfel clienții sunt ghidații vizual să exploreze întreaga zonă de expunere.

În noul showroom Izotec regăsiți cele mai moderne solutii pentru ferestre si usi, cu accente pe tehnologii destinate să ofere siguranță și confort în utilizare clientilor noștri. Sunt prezentate piese de tâmplărie placată cu aluminiu, fereastra Kubus – cel mai nou concept de profil PVC de la Gealan, ușa culisantă Premidoor de la Kömmerling, fereastra 3D – cu deschidere perimetrală, fereastra cu balamale ascunse, sisteme moderne de siguranță pentru închiderea ușilor și ferestrelor Izotec.

Vă așteptăm cu drag în showroomul Izotec din strada Petru Rareș, pentru consiliere și oferte personalizate pe proiectele voastre de locuințe!

A fost util acest articol?

By | 2021-01-25T16:19:40+00:00 octombrie 8th, 2018|News|0 Comments