Ușile din sticlă: Ce avantaje au și când le alegem?

Dacă ești în curs de renovare a casei și dorești să alegi niște uși de calitate, care să mențină căldura în interior și să se potrivească perfect cu întregul decor, poți opta pentru ușile din sticlă. Acestea pot asigura un grad ridicat de confort și un aspect modern al locuinței, fiind oricând o alegere inspirată.

Alternativă modernă la ușile clasice din lemn, ușile din sticlă prezintă numeroase avantaje. Fie că acestea sunt realizate integral din sticlă sau au un singur panou din acest material, iar restul este fabricat din PVC, acestea pot fi montate atât în interior, cât și în exterior.

Avantajele ușilor din sticlă

Ușile din sticlă sunt ideale atunci când vrei să dai impresia că o încăpere este mai mare. Acestea sunt potrivite pentru orice fel de spațiu, fără să-l încarce, contribuind la mărirea vizuală a acestuia. Așadar, ele pot fi încadrate cu succes în orice cameră.

În plus, ușile din sticlă sunt ideale atunci când îți dorești o locuință mai luminoasă. Ele permit trecerea luminii fără probleme și sunt potrivite pentru o sufragerie spațioasă, dar și pentru o cameră mai mică, unde vrei să profiți la maximum de toată lumina care pătrunde în interior.

Însă, dacă îți dorești mai multă intimitate, acest lucru nu reprezintă o problemă. Aceste tipuri de uși pot fi confecționate folosind mai multe tipuri de sticlă. Așadar, dacă vrei o vizibilitate redusă, poți opta pentru o ușă din sticlă ornamentală. Această alegere este una incredibil de versatilă, fiind potrivită pentru sufragerii, dormitoare, ca zonă de delimitare între bucătărie și hol sau chiar și pentru terase și balcoane.

Desigur, confortul nu are de suferit dacă optezi pentru folosirea ușilor din sticlă. Acestea sunt dotate cu tâmplărie PVC și sunt realizate dintr-o sticlă de calitate, cu foarte bune proprietăți de izolare. Așadar, acestea nu permit pierderile de căldură, asigurând o închidere etanșă și o foarte bună protecție. De asemenea, materialele sunt rezistente și impiedica intrarea prin efracţie în locuinţă.

izotec usile din sticla

Tipuri de uși din sticlă

Uși batante

În funcție de preferințe și de poziționarea ușilor, poți opta pentru mai multe variante. Ușile batante sunt cea mai populară alegere, fiind disponibile în numeroase dimensiuni, culori și forme, potrivite pentru orice încăpere. Acestea pot fi realizate în întregime din sticlă sau pot avea doar un singur panou din acest material, restul ușii fiind din PVC.

Sticla ornamentală este deseori utilizată pentru ușile batante, pentru a oferi un plus de intimitate sau pentru a înviora puțin decorul. Aceasta are o vizibilitate mai redusă și este potrivită pentru camere precum baia sau dormitorul. Și tâmplăria PVC este disponibilă în mai multe culori, pentru a o putea asorta mai ușor cu restul locuinței.

Uși culisante

Ușile culisante sunt ideale pentru terase și balcoane, acestea fiind dotate cu geamuri termoizolante care asigură un confort ridicat indiferent de vreme. Spre deosebire de o ușă glisantă obișnuită, panourile culisante cu proprietăți termoizolante funcționează fără o șină de rulare. Acestea au o foaie de ușă paralelă pe care se deplasează, și apoi se pot închide etanș cu ajutorul elementelor de feronerie.

Deși ușile culisante sunt potrivite și pentru exterior, ele pot fi montate cu succes și în interiorul casei, pentru delimitarea spațiului dintre două camere. De exemplu, acestea pot fi poziționate între living și bucătărie sau între sufragerie și hol. Astfel, poți crea încăperi aerisite și poți crea iluzia unui spațiu mai mare.

izotec usile din sticla

Când și cum alegi ușile din sticlă?

Diversele tipuri de uși de sticlă pot fi alese în funcție de amplasament și de stilul de amenajare al întregii locuințe. De exemplu, dacă ai o casă în stil modern, astfel de uși se vor potrivi de minune. Dacă vrei o casă cât mai eficientă din punct de vedere energetic, ușile din sticlă cu pachet de geam tripan (3 foi de sticlă) te vor ajuta să păstrezi o temperatură constantă în interior și vor preveni pătrunderea curenților de aer și pierderile de căldură.

Alegerea tipului de ușă de sticlă depinde de locul unde aceasta va fi montată. Ușile batante sunt potrivite aproape pentru orice cameră. De fapt, poți dota întreaga casă cu uși realizate integral din acest material sau cu un singur panou de sticlă, alegând geamuri de diferite tipuri (sticlă standard, sticlă cu control termic, sticlă de siguranță sau sticlă decorativă).

Ușile de sticlă pot fi utilizate chiar și pentru exterior. Am prezentat mai sus avantajele ușilor culisante, care oferă exact aceleași beneficii ca o ușă obișnuită, adăugând un plus de stil. Siguranța nu va fi o problemă, deoarece poți dota ușa cu sticlă specială antiefracție și cu sisteme de închidere performante.

Ușile din sticlă reprezintă o alegere stilată pentru casa ta. Acestea sunt versatile, fiind disponibile sub numeroase forme, așadar le poți instala aproape oriunde. În plus, nu va trebui să îți faci griji cu privire la confortul pe care îl oferă. Ele izolează locuința foarte bine din punct de vedere termic și fonic, asigură trecerea ușoară a luminii și pot beneficia de sisteme de închidere securizate. Astfel, ele sunt potrivite atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Credit foto: Shutterstock, Pexels, Freepik.

CONFIGUREAZĂ ACUM!

A fost util acest articol?